BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  EKONOMİ

'Faiz lobisi Haziran'a kadar izin vermeyecek'

Ankara’dan katılan ANGİAD Başkanı Abdullah Değer “Döviz düşecek ama lobi faizin düşmesine izin vermeyecek” açıklamasını yaptı.

Abone ol

A Haber’de duayen televizyon programcısı Can Okanar’ın yönetimindeki “Anlatılmamış Öyküler” programında dün akşam “Aralık kumpasının ekonomiye etkisi ve ekonomik komplonun ardındaki odaklar” tartışıldı. 

“EKONOMİK SUİKASTLE VATANDAŞIN 10 YILLIK BİRİKİMİ ELİNDEN GİDİYOR!”

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Müsiad 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un konuk olduğu programa ilk bölümde Ankara’dan katılan ANGİAD Başkanı Abdullah Değer’in öngörüleri damgasını vurdu.

“Vatandaşın 10 yıllık birikimi elinden gidiyor” diyen Değer, “Döviz düşecek ama lobi faizin düşmesine izin vermeyecek” açıklamasını yaptı.

“EKONOMİK DARBE ORGANİZE YAPILDI”

"Bütün arkadaşlarımız faiz artışından olumsuz yönde etkilendi. Döviz cinsinden çok büyük bir borç var iş dünyasının üzerinde. Şu anda bankalar faizlerini yüzde 17’ye çıkardı. İhracatçı da çok sevinmedi.

Çünkü ihracat yapmak için de girdinin yüzde 70’i ithal ediliyor. Bu darbenin Türkiye’de hiçbir kazanımı yok. İş dünyası çok ağır bedel ödüyor. 10 yıldır Türkiye’nin kazandığı istikrarı, güveni, huzur ortamı bozdular. Türkiye ekonomisi güçlü, büyük bir yıkım olmadı ama insanların son 10 yıldır elde ettiği kazanımları elinden gidiyor. Faiz ve döviz yükünün altında kalacak olanlar var. Mart ayında bunun çok büyük etkisini göreceğiz.

O zamana kadar dönem faizleri ödenebilecek mi? Yapılan operasyon Türkiye’nin her bölgesine hem siyasal hem ekonomik darbedir. Çok organize, planlı şekilde yapılmıştır.

Önümüzdeki 1.5 ayda döviz düşecek ama faiz lobisi faizi düşürmeyecek. En iyi ihtimalle Haziran gibi faizler düşer diye düşünüyorum. Küçük ve orta ölçekli işletmelere çok büyük darbe vuruldu."