BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  SEÇİM

Selahattin Demirtaş'tan seçim sonuçlarına ilk yorum

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Abone ol
10 Ağustos seçimlerinde sandıkta büyük başarı yakalayan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, büyük oranda hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Açıklama yaptığı saatlerde hala açılmayan yüzde 2'lik sandık sonuçlarının açıklanmasında yaşanan geçikmeyi eleştiren Demirtaş, birçok merkezde şaibe ve hile iddialarının olduğunu söyleyerek gerekli itirazları yapacaklarını açıkladı. 
 
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, resmi olmayan sonuçlarının belli olmasının ardından açıklama yaptı.
 
Demirtaş, özetle şu ifadeleri kullandı;
 
Cumhurbaşkanı seçimin halkların yararına olması için çalıştık. Bütün Türkiye halklarına demokrasi, barış, özgürlük getirmesini diliyorum. Türkiye aydınlık gelecek adına gerçek kalıcı bir umut yaratmak istedik. Seçim de fırsat oldu. Savunduğumuz ilkelerin tartışılmasını, sahiplenmesini arzuladık. Seçim kampanyamız hedefine ulaşmış, önemli bir çıkış yakalamıştır. Temel ilkelerimiz Türkiye’de karşılık buldu.

"KİTLE PARTİSİ OLMAK İÇİN..." 
 
Yarından başlayarak partimizi büyük bir kitle partisi haline getirmek ilk hedefimizdir. Yeni bir başlangıca adım admış olduk. Ortak geleceği daha kararlı savunacağız. Adil olmayan, eşit olmayan bir yarışta mücadele ettik. Irkçı, mezhepçi çizginin çatı çizgi iflas etmiştir. Bu yürüyüş artık bir sıçramaya dönüşmüştür. Hedeflerimize hemen hemen yaklaşmıştır.

ŞAİBE İDDİALARI 
 
İlk başta açılıp kapanırken yüzde 2’lik sandıklar açılmıyor, sonuçlar elimize ulaşmıyor. Yüzde 10 açılmayan sandık vardır. Merak ediyoruz. Birçok yerde şaibe, hile iddiası var. Arkadaşlarımız inceliyor, gerekli yerlere itirazlarımızı yapacağız. Önümüzdeki barajları, engelleri kırmayı başardık. Bütün ezilenlerle birlikte varız demeyi başarmıştır. Yoksul kesim yeniden siyaset sahnesine çıkmıştır. Aday olarak hasbel kader yürüyüşe destek olmaya çalıştım. Hiç kimse korkmasın HDP tüm ezilenlerin yanında olmaya devam edecek."