BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli öfke kustu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aday Erdoğan zafer kazanmamış, aldatma ile Çankaya’ya çıkmıştır. Vicdanımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aday Erdoğan zafer kazanmamış, aldatma ile Çankaya’ya çıkmıştır. Vicdanımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek kadar şaibelidir” dedi.
Seçim sonrası ilk değerlendirmeyi yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyenlerin umutları sıcak tuttuğunu belirtti. MHP’nin Türk milletinin demokratik tercihlerine saygı duyduğunu ifade eden Bahçeli, “Parti olarak seçim sonuçlarını inceleyip detaylı olarak yorumlayacağız. Bunun başta siyasi aktörler başta olmak kaydıyla herkes tarağından yapılmasını öneriyoruz. Seçimler öncesi ve sonrasıyla uzun bir süre konuşulacaktır” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmalarını adalet ve ahlak gözetmeden yaptığını belirten Bahçeli, “Türkiye’nin aleyhine hesap yapan kesimler Erdoğan’ın yanında yer almıştır. Erdoğan ve paralı lejyonları yalan ve iftira silahları ile donanmışlar, kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Bugün rüşvet onay görmüş, dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir, haram yükselmiş, helal düşmüştür. Erdoğan’ı tasvip etmeyen 20 milyona yakın vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır. Aziz milletimizin azımsamayacak bir kesimi karanlığı reddetmiştir. Vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda pay sahibi olacaklardır. Aday Erdoğan zafer kazanmamış, aldatma ile Çankaya’ya çıkmıştır. Vicdanımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek kadar şaibelidir” şeklinde konuştu.
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimlerde başarılı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın ise başarısız olduğunu ifade etti.
(İHA)