BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Düğün yapmak için YSK'dan izin aldı

Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran ve talebi kabul edilen avukat Zekeriya Köse ile Burcu Çengel çifti, yaptıkları düğünle dünyaevine girdi.

Abone ol

Düğün yapmak için cumhurbaşkanı seçimlerinin gerçekleştirileceği 10 Ağustos Pazar gününü haftalar öncesinden ayarlayıp Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuran ve talebi kabul edilen avukat Zekeriya Köse ile Burcu Çengel çifti, yaptıkları düğünle dünyaevine girdi.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenen törenle evlenen çift, ilk kez halkın cumhurbaşkanını seçtiği günde güzel bir birlikteliğe imza attı.

Seçim yasakları nedeniyle sınırlamalara takılmamak için YSK'ya haftalar öncesinde başvuran ve talebi kabul edilen Zekeriya Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Haftalar öncesinde bugün için düğün kararı aldıklarını ancak cumhurbaşkanı seçimlerinin de o gün yapılacağını öğrendiklerine çok üzüldüklerini anlatan Köse, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere seçim sürecinde bazı yasaklar var. Bu yasaklardan bir tanesi de eğlence yerlerinin kapalı olması hususuydu. Biz de düğün salonu eğlence yerine girer mi girmez mi telaşına girdik. O tarihte düğün salonları kapalı olacak mı olmayacak mı tereddüt ettik. Bundan dolayı YSK'ya başvurdum. Bilgi sahibi biri olarak hem de emsal teşkil etsin diye... YSK da cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos tarihinde seçim yasaklarına uyulması halinde düğün yapılabileceğine yönelik karar verildi. Önceden bütün hazırlıklarımızı yaptığımız için bu karara çok sevindik. Demokrasi adına önemli bir günde dünyaevine girdik. Mutluyuz. Yapılan seçimler de evliliğimiz de inşallah hayırlı olur."

- Çocuklarımız için güzel bir anı

Gelin Burcu Çengel ise düğün tarihini kararlaştırdıklarında, cumhurbaşkanı seçim tarihinin belli olmadığını dile getirdi.

Seçimin o gün yapılacağını duyunca çok telaşlandığını ve eşinin YSK'ya başvurma kararı aldığını anlatan Çengel, "YSK, 18.00 ve 22.00 saatleri arasında düğün yapmamıza onay verdi. 10 Ağustos bizim için çok özel bir gün değildi ama halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle özel hale geldi. İleride çocuklarımıza anlatabileceğimiz güzel bir anı oldu" diye konuştu.

- YSK'nın kararı

Avukat Zekeriya Köse, YSK'ya gönderdiği dilekçede, 10 Ağustos 2014 tarihinde seçim günü, oy verme süresince veya sandıkların kapandığı saatten sonra düğün ve nişan yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş istemiş, YSK da cumhurbaşkanı seçimi yasaklarına uyulmak kaydıyla belirtilen 18.00-22.00 saatleri arasında düğün yapılabileceğine karar vermişti.