BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş kayıp Nevruz şoku!

Diyarbakır'da Öcalan'ın mektubunun okunduğu Nevruz tarihi önemdeydi. Ancak o Nevzunda kimse Selahattin Demirtaş'ı görmedi. Neler oluyor?

Abone ol

DİYARBAKIR 'da barış sürecine giden mektubun okunduğu tarihi nevruzda gözler HDP lideri Selahattin Demirtaş 'ı aradı. Selahattin Demirtaş için protokolde ayrılan koltuk boş kaldı. Eşbaşkan Figen Yüksekdağ Nevruz protokolünde yerine alırken Selahattin Demirtaş kayıplardaydı. Selahattin Demirtaş 'ın böylesine kritik öneme sahip nevruzda ortalarda görünmemesi kulisleri hareketlendirdi.

Türkiye bugün Abdullah Öcalan'ın 'barış çağrısı' yaptığı mektubun okunduğu Diyarbakır Nevruzuna kilitlendi. Kürt sorununun çözümünde tarihi öneme sahip olan nevruzda gözler HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı aradı.

DEMİRTAŞ NEVRUZDA YOK MUYDU?

HDP'DEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

HDP Selahattin Demirtaş 'ın nevruzda görünmemesi üzerine açıklama yaptı. HDP açıklamasında "Protokolde yaşanan izdiham nedeniyle eş genel başanımız Demirtaş kutlamaları sahneden izledi' denildi.

Ancak Selahattin Demirtaş'ı sahnede gören olmadığı gibi Diyarbakır nevruzundan yansımış tek bir kare fotoğrafı görünmüyor.

Diyarbakır nevruzunda HDP'den başrollerde Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan vardı. Öcalan'ın mektubunu okuyan ikilinin yanı sıra protokol sırasında HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ yer aldı. Ancak HDP'nin lideri Selahattin Demirtaş koltuğunu boş bıraktı. Selahattin Demirtaş'ın nevruz alanında ismi de anons edilmedi. Haliyle herkes Selahattin Demirtaş 'nerede' diye sormaya başladı.

KİMSE DEMİRTAŞ'I GÖRMEDİ
Nevruz alanındaki protokoldekilerde dahil olmak üzere herkes 'Demirtaş'ı görmedik' dediler.
Sırrı Sakık İnternethaber.com'a yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş'ın nevruza geldiğini ancak meydana çıkmadığını söyledi. Sırrı Sakık'ın açıklamasına göre Selahattin Demirtaş yağmur olduğu için alana çıkmak yerine içerde oturmayı tercih etti. Bu sebeple de kimse Selahattin Demirtaş'ı görmedi. Sırrı Sakık da Demirtaş'ı görmeyenlerden.

DEMİRTAŞ SIRADAN VATANDAŞ GİBİ KATILDI
Selahattin Demirtaş 'ın Diyarbakır nevruzuna katıldığı ancak protokol ve medyadan uzak durduğu ortaya çıktı. Ailesiyle birlikte Öcalan'ın mektubu okunmadan önce nevruza katılan Demirtaş yöresel kıyafetle katılımda bulundu. Selahattin Demirtaş protokole uğramadan kısa bir süre halkın arasında nevruzu izledi ve sonra ailesiyle birlikte geldiği gibi sessizce alandan uzaklaştı.

HASİP KAPLAN AÇIKLADI
Selahattin Demirtaş Diyarbakır nevruzunda neden gölgede kalmayı tercih etti? Diyarbakır Nevruz kutlamalarını izleyen İnternethaber.com muhabiri Nesrin Yılmaz herkesin merak ettiği soruyu HDP milletvekili Hasip Kaplan'a sordu. Hasip Kaplan nevruz programını DTK'nın düzenlediği belirterek "En büyük mesaj Öcalan'ın mektubuydu. Selahattin Demirtaş'ın bu sebeple' görünmediğini açıkladı.

DEMİRTAŞ - ÖCALAN HATTINDA SORUN MU VAR?
Selahattin Demirtaş'ın tarihi nevruzda gölgede kalması ve ön plana çıkmaması kulisleri hareketlendirdi. Demirtaş ile Öcalan arasında bir kriz mi var? Demirtaş hazırlanan mektuptan rahatsız mıydı? Bu soruların cevapları bekleniyor.