BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Kurultayı'nda bir tek o isim yok

MHP 11. Olağan Kurultayı'na milletvekili Engin Alan gelmedi Yeniden vekil olmak için başvuru yapmaması dikkat çeken Alan niye Kurultay'da yer almadı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı öncesinde, vekil olmak için başvurmayan Engin Alan'ın adı özellikle ön plana çıkmasına rağmen Alan Kurultay salonunda yerini almadı Yeniden adaylık için Alan gibi başvuru yapmamasıyla dikkat çeken MHP'li vekil Sinan Ogan salonda yerini alırken, Engin Alan Kurultay'a katılmadı.

ENGİN ALAN NEDEN KURULTAY'A GELMEDİ?

Saat 09.30'da başlayan Kurultayın sloganı 'Bizimle yürü Türkiye'. Partililer TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener'e büyük ilgi gösteriyor ve fotoğraf çektirmek için adeta yarışıyor. Milletvekili Engin Alan ise kurultaya gelmedi.

YENİDEN VEKİL OLMAK İÇİN ADAY OLMADI

Yeniden vekil olmak için başvuru yapmamasının endenini açıklamayan kişisel Twitter hesabından yaptığı serzenişli paylaşımıyla dikkat çeken Alan, vekillere ayrılan bölümde yoktu. Peki alan Kurultay'a neden katılmadı İşte cevabı...

ngin-alan-mhp.jpg

"BEN ANAMDAN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIM"

MHP kulislerinde Engin Alan'ın sabıka kaydı sorunu yüzünden adaylık başvurusu yapmadığı iddia edilse de, bunun doğru olup olmadığı bilinmiyor.

Engin Alan kişisel Twitter hesabından, Kurultay öncesi yaptığı "Ben anamdan milletvekili doğmadığımı,TÜRK olarak doğduğumu,öyleden öleceğimi defalarca söyledim. Verdiğimiz kararın nedenlerini zamanı geldiğinde açıklarız.Şimdi Sırası değil. Şimdi yapılması gereken Yarınki Büyük Kurultaya ve sonrada Seçimlere odaklanmak olmalıdır." paylaşımıyla dikkat çekti. İşte Alan!ın o tweetleri:


ekran-resmi-2015-03-21-11.17.12.20150321114844.png

tulin-alan-pekkoc.jpg

ADAN VE HALAÇOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ALAN'IN KIZINI KIZDIRDI


MHP Milletvekili Engin Alan’ın genel seçimler için aday olmaması gündeme bomba gibi düşmüştü. ODa TV, Alan’ın aldığı kararda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın “Devlet Bey (Bahçeli), Ergenekon ve Balyoz'da tuzağa düşmedi” ifadelerinin etkili olduğunu iddia etmişti. Bu iddianın üzerine, MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun Twitter'dan 'Engin Alan'ın sabıka kaydı engeline takıldığı için aday olmadığını' iddia etmesi üzerine, Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç babasının MHP’den adaylığına sabıka kaydının engel olmadığını “Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı toplam 5 sayfadır. Ben 1 ve 5. sayfalarını paylaştım sadece. Babamın sabıka kaydıyla ilgili 15. İdare Mahkemesinin 18.03.2015 tarihli yürütmenin oybirliğiyle durdurulması kararıdır” mesajları paylaşarak açıklamıştı. 

İşte Tülin Alan Pekkoç'un babası Engin Alan'ın MHP'den yeniden aday olmamasına ilişkin çıkan söylemlere tepki verdiği tweetleri:

ekran-resmi-2015-03-21-11.20.19.png

TÜLİN ALAN PEKKOÇ'TAN VURAL'A 'SAMİMİYET' ELEŞTİRİSİ

Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç, Oktay Vural'ın Alan'ın yeniden aday olmayacağına ilişkin kendisine yöneltilen 'alan'ın bir sıkıntısı olup olmadığı sorusuna' cevabını 'Ah canım, çok samimi geldi bana' tweetiyle eleştirmişti:

ekran-resmi-2015-03-21-11.21.50.png

ALAN'IN KIZINDAN "SABIKA KAYDI" TEPKİSİ

MHP kulislerinde Engin Alan'ın sabıka kaydı sorunu yüzünden adaylık başvurusu yapmadığı iddialarına Tülin Alan Pekkoç Twitter'dan ateş püskürmüştü.

ALAN'IN KIZI MHP'YE ÇOK TEPKİLİ!

Tülin Alan Pekkoç'un özellikle “MHP’den ses yok... Aday adayı olmama sebebi sabıka kaydı değil...” şeklindeki tepkisi dikkat çekmişti.

tulin-alan-pekkoc-2.jpeg

Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç'un bu tepkisinin ardından Ankara kulisleri ve medyada 'Engin Alan aday adayı olmak istediği halde aday olamadı mı?' sorusu yer aldı.

İşte o tweetler:

ekran-resmi-2015-03-21-11.22.25.png

ekran-resmi-2015-03-21-11.22.31.png ekran-resmi-2015-03-21-11.19.13.20150321120213.png

MHP 11. OLAĞAN KURULTAYI'NIN ATMOSFERİ

MHP 'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı’na ilgi büyük. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi de dışarıda birikti. Salondan sık sık, “Sevgili misafirlerimiz, kıymetli gönüldaşlarımız lütfen kapılara yüklenmeyelim. Emniyet görevlilerimize yardım edelim” anonsları yapıldı.

mhp-kurultay.jpg 

SALON ERKEN SAATLERDE DOLDU

Hürriyet'in haberine göre kurultayın ana teması “Bizimle Yürü Türkiye” olarak belirlenirken salonun tribünlerinde Devlet Bahçelifotoğraflarının yer aldığı diğer pankartlarda şu sloganlar dikkat çekiyor: “Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Hainlere Karşı Bizimle Yürü”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye”. “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye.”

MERAL AKŞENER'E BÜYÜK İLGİ

MHP Kongresi'nde en çok ilgi gören isimlerin başında ise Meral Akşener geliyor. Vekillere ayrılan bölümde oturan Akşener'le fotoğraf çektirmek için partililer arasında adeta yarış var.


mhp-kurultayi2.jpg 

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' ÜÇLÜSÜ

Kürsüden sık sık Mustafa Kemal Atatürk 'e övgü dolu cümleler de duyuluyor MHP Kongresi'nde. Hatta kürsüden, Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözüyle, tüm salona üçlü çektiriliyor. Hemen ardından da "Ne mutlu Türküm diyene" şarkısı ile salon coşturuluyor.

oktay-vural-mhp-kurultay.jpg

"SÖZDE BARIŞ..."

Çözüm süreci de, MHP Kongresi'nin resmi olmayan gündemi. Kürsüden okunan sloganlarda, çözüm sürecine sürekli eleştiri getiriliyor. Çözüm süreci eleştirisinin şarkısı bile yapılmış durumda- "Bin yıllık kardeş diye fitne tohum ektiler. Sözde barış diyerek haini başa diktiler. Arsıza, hırsıza bela illet geliyor. Haram nedir bilmeyen başa Devlet geliyor..."


bahceli.20150321120322.jpg