BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Selahattin Demirtaş: Bu çok acı bir durum

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Abone ol

Danimarka ’da temaslarına Dışişleri Bakanı Kristian Jensen’e yaptığı ziyaretle başlayan HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşme sonrasında a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silahların susmasını istemediğini öne sürdü.

Görüşmeleri değerlendiren Demirtaş, “Burada oy verme işlemi erken başlayacak onun için biz Danimarka Dışişleri bakanından randevu istemiştik. Avrupa’nın öncelikli konusu mülteci sorunu doğal olarak Suriye ve bölgedeki gelişmeler ilgi alanı, Bununla ilgili olarak görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Demirtaş, Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen’in dün yaptığı açıklamaları değerlendirerek şunları söyledi:

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ PAYLAŞTIK

“Kendisi bütün görüşlerini açık yüreklilikle paylaştı. Biz de çözüm önerilerimizi Türkiye’de kamuoyuyla paylaştığımızı söyledik. Çözüm önerilerimizi kendisiyle paylaştık. Evet biz de şiddet yoluyla çözüm yolunu benimsemiyoruz. Mutlaka şiddet durmalı, masaya taraflar oturmalı. Ölümler kan, gözyaşı durmalı.

HDP'NİN TUTUMU ÇOK NET

Bu konuda HDP’nin tutumu çok net ve açıktır. Şu anda masaya, görüşmelere dönüşün önündeki en büyük engel, maalesef ki devleti, hükümeti yönetenlerin katı tutumudur. Bizim yaptığımız çağrılara PKK’nın üst düzey yöneticileri olumlu cevap verdiler aslında yani ateşkesle birlikte gözlemcilerin denetiminde görüşmelere dönülmesini kabul ettiler. Ama biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı silahların susmasını kabul etmiyorum dedi. Silahların derhal bırakılması lazım dedi.

CUMHURBAŞKANI SİLAHLARIN SUSMASINI İSTEMİYOR

Yani düşünün bir ülkenin cumhurbaşkanı silahların susmasını kabul etmiyor, doğru bulmuyorum diyor yani silahların bu haliyle konuşması herhalde onu daha çok memnun ediyor ki bu çok acı bir durum maalesef.”