BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demiraş o sırrı öğrenmeye gidiyor!

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Yunanistan'da iktidara gelen Radikal solun lideri Alexis Çipras'ı zirayet etmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Yunanistan’da büyük bir seçim zaferi kazanan SYRİZA’yı kardeş parti olarak tanımlayan HDP’nin gelecek ay Atina’ya bir ziyaret gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da ziyaret kapsamında Başbakan Çipras ile bir araya gelmesi planlanıyor.

HDP SYRİZA'NIN SIRRINI ÖĞRENMEYE GİDİYOR

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın kardeş parti olarak tanımladığı SYRİZA’nın Yunanistan’daki seçim zaferinin ardından başbakanlık koltuğuna oturan Alexis Çipras ile gelecek ay bir görüşme yapması bekleniyor. Görüşmeye Demirtaş’ın yanı sıra eş başkan Figen Yüksekdağ ve parti yöneticilerinin de katılacağı ifade ediliyor.

Yunanistan’daki seçimleri HDP adına izleyen HDP MYK üyesi Garo Paylan ise Atina’daki gözlemlerini
bir rapor halinde bu hafta partinin yetkili organlarine sunacak. HDP’nin bu hafta yapılacak MYK toplantısında Paylan’ın Yunanistan seçimlerinde SYRİZA’nın başarını içeren raporunun ele alınması bekleniyor. Raporda SYRİZA’nın halkın beklentilerini önemseyen bir politika benimsediği, Yunanistan’da diğer partilerin yarattığı korku ve baskı ortamına alternatif olarak SYRİZA’nın öne çıktığı vurgusu yapılacak.