BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sel asma köprüyü yerle bir etti

Erzurum ve ilçelerinde bir haftadır etkili olan sağanak yağış ve sel hayatı felce uğratıyor.

Abone ol

Sağanak yağış ve selin en fazla etkili olduğu Oltu ilçesinde asma köprü sel ile beraber yıkıldı.

Sarıkaya Mahallesi sakinlerinin ulaşımını sağlayan köprü Oltu Çayı'nın taşması ile birlikte kullanılamaz hale geldi. Oltu'nun en büyük mahallelerinden biri olan Sarıkaya Mahallesi ve çiftliğinden ilçeye gelmek isteyen vatandaşlar adeta mahallelerinde mahsur kaldılar. Bazı gençler asma köprünün bağlandığı halatlar üzerinde yaşadıkları tehlikeye aldırmadan bir cambaz gibi karşıya geçmeye çalışırken ilginç
görüntüler oluşturdu. Köprünün yıkılmasıyla birlikte ilçeye gelmek için başka alternatif yollarının kalmadığını söyleyen vatandaşlar, köprünün onarımı için yetkililerden yardım istediler.

Köyde yaşayan 6 yaşındaki Aslıhan Taşkın, köprünün yıkılması ile birlikte ilçeye gidemediklerini belirterek, "Köprümüzün yapılmasını istiyoruz. Evlerimiz yıkıldı. Köprü yıkıldı. Burada esir kaldık" diye konuştu.
Hafta sonundaki sel ile birlikte köprünün tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getiren köy halkı, "Köprü olmayınca bazı vatandaşlarımız 2 kilometre mesafede suların daha zayıf aktığı noktalardan karşı tarafa geçmeye çalışıyorlar. Bu da özellikle bayanlar ve çocuklar için büyük bir risk oluşturuyor" dediler.