BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  EKONOMİ

Sektörden tanzim et talebi

Tanzim sebze, meyve, bakliyat derken şimdi ise tanzim et ve şarküteri gündeme geldi.

Abone ol

Başlayalı bir ay bile olmayan tanzimin kapsamı her geçen gün artıyor. Temizlik ve bakliyat ürünlerinin de tanzim satışla tüketiciye ulaştırılması söz konusu. Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre, kırmızı et üreticilerini de tanzim satış harekete geçti.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ucuz yerli besi eti satışı için üreticilerin de tanzim işine girmek istediklerini söyledi. Sadece üretici ve tüketicinin olduğu bir sistem kurmak istediklerini belirten Tunç, "Biz aracı olmadan ucuz yerli eti vatandaşa ulaştırmak için tanzim satışa başlamak istiyoruz" dedi.

YÜZDE 50 İNDİRİM SÖZ KONUSU
Aracıların kazandığına dikkat çeken Tunç ette tanzim satışı ile karkasta yüzde 30, şarküteride yüzde 50'ye varan indirimin söz konusu olabileceğini söyledi. n Tunç, "İlerleyen zamanlarda fiyatı 3'e katlanan süt ürünlerini de sisteme dahil edebiliriz” diye konuştu.

 Tunç konuşmasına şöyle devam etti:  “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşme talebimizi ilettik. Bu iş için düşünülecek her modele hazırız. Yeter ki üretici birlikleri bu işin içine dahil olsun" diye konuştu.