BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  GÜNCEL

Seksi mankene Buldan peştamali!

Müşterileri arasında dünyaca ünlü İngiliz manken Keta Moos da var

Abone ol

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde üretilen el dokumaları, Bodrum Türkbükü'nde açılan 'Buldan Evi' isimli mağazada satılmaya başlandı.

Mağaza sahibi Mehmet Mutsak, müşterileri arasında dünyaca ünlü İngiliz manken Keta Moos'un da bulunduğunu söyledi.

Buldanlı işadamı Mehmet Mutsak, 'Buldanevi' markası ile el dokuması ürünlerini Buldan'daki Evliyazadeler Konağı'nda satıyor. İhracatçı işadamı Mutsak, Buldan'ın el dokumalarını Bodrum'a da taşıdı. Turizm merkezi Bodrum Türkbükü'nde Buldan mimarisini yansıtan iki katlı otantik bir binada, Buldan'ın el dokuması ürünlerini satmaya başladı. Türkbükü'ndeki mağaza kısa sürede ünlü isimlerin ilgi odağı oldu. Ahşap tezgahlarda Buldan işi ev tekstil ürünlerinin de dokunduğu mağazanın yabancı müşterileri arasına geçen hafta içerisinde dünyaca ünlü İngiliz Manken Kate Moss da girdi. Moss, tatil için geldiği Bodrum Türkbükü'nde Buldanevi'nden Buldan peştamalı, 2 kese ve hamam takımı aldı.

Mehmet Mutsak, "Arkadaşlara hanımefendinin kim olduğunu sordum. Onlar da benim gibi çok tanıdık bulmalarına rağmen günlük kıyafetleri nedeniyle kim olduğunu çıkaramadı. Ertesi gün gazeteyi açtığımızda Moos'un Türkbükü'nde olduğunu gördük. Hemen kredi kartı ekstrelerine baktım.

Kate Moss yazıyordu. Dünyaca ünlü mankene Buldan peştamali ve kese sattığımız için mutluyuz. Buldan yöresel el dokumalarımızın kalitesi dünya çapında tanınıyor" dedi.