BIST 10.261
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.403,12
HABER /  GÜNCEL

Seks kölelerinin çığlığı

Erkeklere pazarlanan kadınlar müşterinin cebine kağıda yazılı not bıraktı.

Abone ol

Antalya’da kapatıldıkları apartman dairesinde zorla erkeklere pazarlanan iki yabancı kadın, müşterilerden birinin cebine "Help me" (Yardım edin) diye not koydu. Operasyonla kurtarılan iki seks kölesi, polislere sarılıp ağladı.

Gürcistan'da yaşayan ve üç dil bilen eczacı Nina A. (28), bir buçuk ay önce çalışmak için Gürcü arkadaşı Miladi K. (26) ile Antalya’ya geldi. Nina A. arkadaşıyla rehberlik için iş ararken, kendisini turizm acentesi çalışanı olarak tanıtan 40 yaşındaki Şinasi Y. ile tanıştı. Şinasi Y. iki kadını, iş bulacağını söyleyerek Atatürk Mahallesi’ndeki bir apartman dairesine götürdü.

Daireye girdiklerinde burada bekleyen iki kişi, iki kadını tehdit edip pasaportlarını aldı. Aynı gece kadınlara müşteri getiren Şinasi Y., Nina A. ve Miladi K.’yı cinsel ilişkiye zorladı. Kadınlar iddiaya göre, bir buçuk ay boyunca burada zorla tutulup kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından tehdit edildi ve erkeklere pazarlandı. Nina A. önceki gece bir müşterisinin cebine gizlice "Yardım edin" anlamına gelen İngilizce "Help me" yazılı not bıraktı.

Notu polise gönderdi

Evden ayrıldıktan sonra notu gören müşteri, bir arkadaşı aracılığıyla durumu polise bildirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu Amirliği ekipleri, kadınların tutulduğu eve baskın düzenledi. Operasyonla kurtarılan kadınlar polislere sarılıp ağladı. Şinasi Y. polis tarafından gözaltına alınırken diğer iki şüpheli aranıyor.

1.5 aylık esaret bitti

Üç dil bilen eczacı Nina A. ile arkadaşı Miladi K. adlı Gürcü kadınlar, 1.5 aydır erkeklere pazarlandıkları evden operasyonla kurtarıldılar.