BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.456,09
HABER /  DÜNYA

Şehre inen domuzlar havuza düştü

Osmaniye’de aç kalan domuzlar şehre indi. Bir evin bahçesine giren domuzlardan ikisi, boş havuza düştü. <br/>Osmaniye’nin Amanos dağlarına y...

Abone ol

Osmaniye’de aç kalan domuzlar şehre indi. Bir evin bahçesine giren domuzlardan ikisi, boş havuza düştü.
Osmaniye’nin Amanos dağlarına yakın yerdeki Gebeli Mahallesi çevre yolu yakınında bir evin bahçesindeki boş su havuzunda 2 tane domuz yavrusu bulundu. Ev sahibi Salim Gözgeç, sabah bahçesinde dolaşırken boş su havuzundan gelen sesler duydu. Havuzun yanına giden Gözgeç, havuzda dolaşan 2 domuz yavrusu ile karşılaştı. Gece domuz yavrularının havuza düştüğünü anlayan Gözgeç, “Bunları dün fark ettim. Buraya gece düşmüşler. Mutlaka aç kalmışlar. Burada incir, üzüm ve zeytin gibi meyve ağaçları var. Bunları yemek için gelmişlerdir. Biz gerekli yerlere durumu bildirdik” dedi.
Domuzlarla yakından ilgilenen ve onlara yiyecek ile su veren evin oğlu Fatih Gözgeç de, “Bunları göreli iki gün oldu. Bunlar dağda aç kalmışlar galiba. Bunun için de buradaki meyvelere gelmişler. Ancak buradaki havuza düşmüşler. Geçen gece anneleri de geldi. Havuzun etrafında epeyce dolaştı ve yavrularını çıkaramayınca tekrar gitti. Yavruların durumu şu anda iyi. Ancak mutlaka buradan çıkarılıp bakılmalı. Çünkü çok aç kaldıkları belli. Biz durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne ve Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar’a bildirdik. Onlar gelip ilgileneceklerini söylediler” diye konuştu. Gözgeç, hatıra olarak domuzların bol bol fotoğraflarını da çekti.
Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar ise, domuzların Suriye menşeli olduğunu, bunu da burun yapılarından anladığını ifade ederek, “Domuzlar dağdaki yiyecek sıkıntısından dolayı şehre inmişler. Gebeli Mahallemizdeki bir abimizin bahçesindeki havuza düşmüşler. Düşme nedeni de bahçedeki incirlerin verdiği tattır. Domuzlar bu kokuyu çok uzaklardan alabilirler. İncirin cazibesine kapılan domuzlardan iki yavru havuzu fark etmeyip içine düşmüş. Orman Müdürlüğü’ndeki görevlilere de durumu bildirdim. En kıza zamanda bunları oradan alıp, doğal ortama yerleştireceğiz. Bizler avcıyız ama katliamcı olmadığımızı da söylemek istiyorum. Avcı da doğa dostudur. Ne kadar da yırtıcı ve zararlı bir hayvan olsa da onun da bir canlı olduğunu unutmamak lazım. Onun için bu domuzları alıp, milli parklara göndereceğiz ve yaşamlarını orada sürdürecekler” şeklinde konuştu.
(İHA)