BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  DÜNYA

İşte Taksim İlk Yardım’ın yerine yapılacak hastane

Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, Taksim İlk Yardım’ın yerine yeni yapılacak hastanenin projesinin çizildiğini bel...

Abone ol

Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, Taksim İlk Yardım’ın yerine yeni yapılacak hastanenin projesinin çizildiğini belirterek, “Kültür Tabiatları Varlıkları Korumu Kurulu’na onaya gönderildi. İnşallah burada 50 bin metrekare içerisinde 250 yataklı bir hastane olacak” dedi.
Tayfur, hastanenin Taksim Gezi Parkı olaylarına destek verdiği için kapatıldığı yönündeki iddialara ilişkin ise, "Sağlık hizmeti verirken bir taraf tutmamız söz konusu değil” diye konuştu.
Taksim İlk yardım Hastanesi’nin Cuma günü kapatılarak Gaziosmanpaşa’da hizmet verecek olması nedeniyle Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, açıklamalarda bulundu. Hastane binasının modern sağlık hizmeti anlayışına uygun olmadığını ifade eden Tayfur, “Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldukça itibarlı bir hastane. Geçmişi olan halkın beğenisini kazanan ve hizmetler veren bir hastane. Fakat hastane binaları günümüzün modern sağlık hizmeti anlayışına çok uygun değil. Odalarımız 8 kişilik koğuşlar halinde. 8 kişilik koğuşlarda 8 de refakatçi olduğunu düşündüğünüzde, 16 kişinin birlikte geceyi gündüzü beraber geçirdiği ve koridorda da bir kadın ve erkek tuvaletinin olduğu fiziki şartlardan bahsediyoruz. Gideceğimiz hastanede odalar tek ve banyo tuvaleti odalar içerisinde. Lcd televizyonu, mobilyalı ve buzdolabı var. Mevcut şartlarla o şartları karşılaştırdığınız zaman hem hasta mahremiyeti açısından hem hastanın kaliteli sağlık hizmeti alması açısından buranın artık ömrünün tamamlandığını söyleyebiliriz” dedi.

“SAĞLIK HİZMETİNDE BİR AKSAMA OLMAYACAK"
Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, sağlık hizmetinde bir aksama olmayacağını söyledi. Tayfur, “Bizim bu binada baktığımız hasta sayısı günlük olarak bin 200 hasta. Acilimiz de çok yoğun bir acil değil. Zaten fiziki şartlarımızın sıkıntısı nedeniyle son dönemde halkımızın rağbeti biraz azalmıştı. O nedenle çok fazla sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi buradan çok uzak değil. Sağlık hizmetinde bir aksama olacağını düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK HİZMETİ VERİRKEN BİR TARAF TUTMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Bir basın mensubunun “Taksim gezi parkı olaylarına destek verdiği için böyle bir karar alındı yönünde iddialar var bunlara ne diyeceksiniz?” sorusuna
Tayfur, “Bizim şöhretimiz gezi olaylarından önce de vardı. Biz sağlık hizmeti veriyoruz. Sağlık hizmeti verirken bir taraf tutmamız söz konusu değil” dedi.
Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, Taksim İlk Yardım’ın yerine yeni bir hastane yapılacağını da duyurdu. Yeni yapılacak olan hastanenin projesinin çizildiğini belirten Tayfur, “16 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyoruz. Artık ihtiyaca cevap veremez bir konumdayız. Yeni yapılacak olan hastanemizin projesi çizdirildi, Kültür Tabiatları Varlıkları Korumu Kurulu’na onaya gönderildi. O proje devam ediyor, inşallah burada 50 bin metrekare 250 yataklı bir hastane olacak. Kültür Tabiatları Varlıkları Korumu Kurulu’ndan onay çıktığı anda prosedür çok hızlı yürür. Şu anda beklediğimiz oranın onayı” diye konuştu.
Tayfur, Cuma günü akşamı saat 17.00 itibariyle faaliyetini sonlandıracaklarını belirterek, evde bakım hizmeti ile alakalı herhangi bir eksiklik olmayacağının da altını çizdi.
(İHA)