BIST 10.257
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.401,32
HABER /  DÜNYA

Öldü sanılan köpek günler sonra kurtarıldı

Mersin’in Erdemli ilçesinde obruğa düştüğünde öldü sanılan av köpeği, 4 gün sonra kurtarıldı. <br/>Edinilen bilgilere göre Sadık Mehmet Çift...

Abone ol

Mersin’in Erdemli ilçesinde obruğa düştüğünde öldü sanılan av köpeği, 4 gün sonra kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre Sadık Mehmet Çiftçi, av köpeği ile birlikte Küçüksorku ve Kuşluca bölgelerinde kuş avına çıktı. Av köpeği bir anda obruğa düşen Çiftçi, ilk önce kendi imkanları ile köpeğini çıkarmaya çalıştı. Köpeğinin sesinin kesilmesi üzerine öldüğünü düşünüp, oradan uzaklaştı. Dört gün sonra tekrar ava çıktığında aynı bölgeye gelen Çiftçi, obruktan köpeğinin sesinin geldiğini duydu. Bunun üzerine sevinç çığlıkları atan Çiftçi, profesyonel bir kurtarma ekibi olan AKUT’tan yardım istedi. İnternetten AKUT Genel Merkezi’nin telefonunu bulan Çiftçi, daha sonra AKUT Mersin ekibi ile irtibata geçti.
Olay yerine gelen dört kişilik AKUT Mersin ekibi çalışmalara başladı. Obruğun çevresi iş makinesi ile açılırken, daha sonra ekip lideri Hakan Topal 15 metrelik obruğun içine iş makinesine kurdukları makara sistemi ile indi. Köpeğe ulaşan Topal, önce köpeği halatla bağladı, köpek yukarı çıkarıldı. Köpek kurtarıldıktan sonra aynı sistemle Hakan Topal da obruktan çıkarıldı. 6 saatlik kurtarma çalışmalarıyla mutlu sonlanan operasyonunun ardından herkesin yüzü güldü.
(İHA)