BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak'ın derin isminden Kandil kulisi!

Çözüm süreci boyunca geçtiği kulislerle dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'nın geri çekilmeyi neden durdurduğunu sorguladı...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Kürt sorunu ve çözüm sürecini yakından takip eden gazetecilerden Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, KCK'nın son açıklaması ile çıkmaza doğru sürükelenen çözüm sürecini mercek altına

KCK lideri Cemil Bayık'ın hükümeti hedef alan açıklamaları ve silahlı güçlerin sınır dışına çekilme hamlesinin durmasını yorumlayan Selvi PKK'nın neden böyle bir tutum aldığını sorguladı.

"Kandil bunu neden yapıyor?" diye soran Selvi yanıtlarını şöyle sıraladı:

1-Başta Suriye olmak üzere bölgesel konjonktürün lehlerine olduğunu düşünüyorlar.

2-Cemil Bayık'ın Gezi'ye duyduğu özlem ve ulusalcıların çözüm istediği yönündeki sözlerinden de anlaşılacağı gibi, Kandil, çözüme evet demekle doğru yapmadığı görüşünde.

3- Yeni sürecin milli olması, PKK'nın uluslararası bağlantılarını başından beri rahatsız ediyor. Oslo masasında moderatör John varsa bu kez moderatörlük görevini Hakan Fidan'ın yürütmesinin, bazı ülkeleri memnun etmediği bir sır değil.

Tüm bunlardan çıkan sonuç çözümün bittiği anlamına geliyor mu? Bu soruyu biraz açmak istiyorum.

Çözüm için 4 adres vardı.

1-Kandil

2-Avrupa

3-BDP

4-Öcalan

Türkiye çözüm için örgütün yaşayan lideri ve tüm unsurlar üzerinde tek otorite olan Öcalan'ı seçti. Ayrıca Öcalan da, başbakan Erdoğan'a yazdığı mektupta böyle bir role hazır olduğunu bildirdi. Bir anlamda çözüm için liderliğini ortaya sürdü.

Çözüm sürecinin mimarı Başbakan Erdoğan. Çözümün en önemli aktörü ise Abdullah Öcalan.

Çözüm sürecini iki isim başlattı. Erdoğan ve Öcalan bitti demeden de bu süreç bitmez. Hem Erdoğan hem Öcalan, çözüm konusundaki kararlılıklarını sürdürüyorlar.

Bir başka nokta ise şu:

Kürtlerin 3 talebi var.

1-Anadilde eğitim.

2-Öcalan'ın durumu

3-Af

Yazının devamı için