BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehr-i Su Festivali in hazırlıkları başladı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bu yıl ilki yapılması planlanan 'Şehr-i Su Festivali'nin hazırlıklarına başlandı.

Abone ol

Suşehri Belediyesi Konferans Salonu'nda İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir Başkanlığında yapılan toplantıda, yapılacak olan festival ile ilgili katılımcıların görüşleri alındı.

2 Temmuz Cuma günü başlayacak olan ve 4 Temmuz tarihinde sona erecek olan festivalle ilgili hazırlıklar katılımcılara sine vizyon eşliğinde aktarıldı.

Festivalin birinci gününde ilçe merkezinde festival korteji ve çeşitli etkinliklerle başlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Sedat Sel, "Bölgede ilk festival, ilk şenlikler yıllar önce Suşehri'nde başladı. Fakat çevre ilçelerimiz festivallerini rayına oturttu. Biz halen yıllardır yaylada mı, yoksa ilçede mi yapalım onu konuşuyoruz.

Bu yıl yapmayı düşündüğümüz festivalde, İlçede bulunan herkesimin görüşlerini alarak, çok güzel bir etkinliği ortaya koyacağız. Çünkü festivallerin amacı ilçeye ekonomik, sosyal ve kültürel katkı sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bizde bunu düşünerek 3 gün devam edecek olan, etrafı sularla çevrili ilçemizin adına yakışır 'Şehr-i Su' festivalini yapacağız" dedi.

Festivalin ilk gün 2 Temmuz 2010 tarihinde kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyleyen Başkan Sel, ikinci gün D-100 Karayolu Akçaağıl Köyü yakınlarında bulunan Taş Kemer Köprü çevresinde, su sporları ve yarışmaları ağırlıklı bir program yapılacağını, festivalin üçüncü günü ise ilçe stadyumunda ilçenin meşhur ürünlerinden olan fasulye'den yapılmış çeşitli yemekler katılımcılar ikram edilecek. Aynı gün ise mahalli ve sürpriz sanatçıların katılacağı konserler düzenleneceğini belirtti.

Başkan Sel, festival etkinliğinin 3. gününde de çocuklar için ayrı oyun parkurlarının da kurulacağını sözlerine ekledi.
İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, yapılacak olan etkinliğin içeriğinin ve adının çok güzel olduğunu söyleyerek, bu festivalin adının Kültür Bakanlığı kitapçığında yer alması için gerekli yazışmaların yapılacağını belirtti.

FESTİVAL İÇİN İLÇE TURİZM HEYETİ KURULDU
Toplantı katılımcıları tarafından yapılacak festivalin hazırlıklarını takip ve koordine etmek için 'İlçe Turizm Heyeti' kuruldu.
Komisyon üyeleri ise Belediye Yazı İşleri Müdürü Yusuf Demirci, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Öztürk, İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Şahin ve basına temsilen ise Kösedağ Gazetesi Sahibi Nazım Düz'den oluştu.

Oluşturulan heyet ayrıca festivalin finansman konusundaki eksikliklerini de giderme konusunda girişimlerde bulunacak.
Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı İlker Şimşek, Emniyet müdürü Aydın Batu, Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce Siyasi ve sivil toplum örgütleri, Belediye ve il genel meclis üyeleri mahalle muhtarları katıldı.