BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPlileri kahkahaya boğan espri!

Kurultay’a saatler kala CHP koridorları hala kaset skandalı ile çalkalanıyor. Yapılan bir espri partilileri kahkahaya boğuyor...

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER




ANKARA-
Yer CHP Genel Merkezi...

Delegeler saatler kalan kongre öncesi parti yöneticilerinin odalarında kulis yapıyor.

Kimi Baykal’ın avukatlarının bir önceki gün yaptığı kaset savunmasının zamanlamasını konuşuyor. Kiminin gündeminde ise sadece Parti Meclisi listesine kimlerin girebileceği var.

Bu sohbetler sürerken bir fısıltı dolaşıyor ortalıkta.

Varan 2 çıkmış…

Odalar boşalıyor, kulisler dağılıyor. Herkes bir bilgisayar başında internette ikinci kaseti arıyor… Sonra haberin doğru olmadığı anlaşılıyor ve espriler başlıyor.

Abi Varan var ya şurada… Varan firması… ilk sefer kaçırılmış da ikinci sefere bakıyorlar…

BAŞKA ADAY ÇIKABİLİR BEKLENTİSİ

CHP, Kurultay’a 20 saat kala bu acı manzarayı yaşıyor. Kulislerde “Baykal hala aday olabilir mi” diye soruluyor. "Yok canım artık çok zor" diyen de var, "Yılmaz Ateş ya da Faruk Öztrak'ın aday gösterileceği konuşuluyor" diyen de. Kimse bu isimlerin adaylığına ihtimal vermese de Kurultay'da yaşanabilecek bir sürpriz şaşırtmayacak.

İSMET İNÖNÜ’YE VEFA

CHP’de Kurultay için her şey hazır. Parti Genel Merkezi altı oklu CHP bayraklarıyla süslendi. Atatürk ve dev bir Türk bayrağı ile donatıldı. Asıl hazırlık ise kongrenin yapılacağı salonda. Daha önce Baykal'ın Sarıgül'le yarıştığı kongrede asılan İsmet İnönü’nün, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözü bu kez Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle kongre salonunu süsleyecek.

ADAYLAR TEKKE ÖNÜNDE!

CHP kulisleri beklendiği gibi ikinci gün gerçekleştirilecek Parti Meclisi listesinde kimlerin yer alacağı dedikodusu ile çalkalanıyor. CHP GM’nde Genel Sekreter Önder Sav’ın odası, Meclis’te ise CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın odası bu kulisler için en uygun iki adres. Listede olmak isteyenler “Tekke” olarak ifade edilen bu mekanlardan ayrılmıyor.

Ancak uzun yıllardır siyaset yapanlar hazırlanan liste konusunda çok temkinli. Parti Meclisi listesinin omurgasının oluştuğunu, ancak Cumartesi akşamına kadar pek çok değişiklik yapılabileceğini düşünüyorlar. Bu nedenle ortalıkta dolaşan hiç bir isme rağbet edilmiyor.

Parti Meclisi seçimlerinde kesin olan tek nokta ise "yeni genel başkanın elinin rahat olması için" listelerin en azından bu seçimde "blok" olacağı.

SAV GÖREVE DEVAM

Bir önceki kongrede Sav’ın oturduğu Genel Sekreterlik koltuğunun yetkileri daraltılmıştı. Ancak bu tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi beklenmiyor. Bu durumda Sav aynı koltukta ve aynı yetkilerle göreve devam edebilecek.

KILIÇDAROĞLU 45 DAKİKA KONUŞACAK

Kongrede yapılacak seçimler kadar Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmada vereceği mesajlar da büyük önem taşıyor. İki gündür konuşması üzerinde çalışan Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna dönük “Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar” üzerine bir konuşma yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu da konuşmasıyla ilgili, “Rakamlara boğulmayacak bir konuşma olacak” demekle yetindi.