BIST 10.317
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.453,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuklarıyla birlikte evlendiler

Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği “Toplu Nikah Töreni”nde 65 çift dünya evine resmen girdi.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi Aynalıkavak Semt Konağı’nda düzenlenen nikah töreninde ayrı bir heyecan ve mutluluk vardı. Yıllardır resmi nikahları bulunmayan çiftler çoluk çocuğa karışmış olmalarına rağmen imkansızlık ya da ihmal nedeniyle evlilik cüzdanlarına sahip değillerdi. Aynı zamanda sosyal bir sorun olan bu durum belediyenin her yıl düzenlediği “Toplu Nikah Töreni” ile bir anlamda çözüme kavuşturuldu.

Düzenlenen törende her şey düşünüldü. Semt konağının bahçesi kır düğünü için hazırlanmıştı. Gelinlikler Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları tarafından karşılanırken, gelin başları da buradaki kuaför kursuna katılan hanımlar tarafından yapıldı. Düğün pastası kesildi, Adnan Yavuzer’in seslendirdiği oyun havalarında gelinler damatlar karşılıklı oynadı.
Nikah töreni sırasında Başkan Ahmet Misbah Demircan “Çoktan aile olmuş ve hatta çoluk çocuğa karışmış çiftler var burada. Bu nedenle bu nikahın ayrı bir önemi anlamı var. Böyle bir hizmeti yapmak aynı zamanda sosyal bir sorumluluktu biz de devam ettiriyoruz. Yeni, resmen evlenen çiftlerimize çocukları ile birlikte mutlu bir ömür diliyorum” dedi.

Bu sırada ise en çok dikkati çeken bebekleriyle birlikte dünya evine giren Canan - Osman Aydın çiftiydi. 7 aylık oğulları Arda ile nikah masasına oturan çift 2 yıl önce “evlendiklerini” söyledi. İmkansızlıklar ve ihmal nedeniyle bu kadar süre resmi nikahsız olan çift çocukları olduktan sonra belediyenin de desteğiyle resmi nikah kıymaya karar verdiklerini belirtti. İşçi olan Osman Aydın, “İhmal ettik. Düğün yapacak durumumuz da yoktu. Belediyenin bu hizmeti ile biz de resmen karı-koca olduk. Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Gelin Canan Aydın ise “Gelinlik giyememiştim. Bu nedenle bu gün ben daha çok mutluyum. Çocuklarımız oldu ama her kadının hayali olan gelinliği bugün giydim. Evet’i canı gönülden söyledim” diye konuştu.