BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit Yüzbaşı Yurtseven unutulmadı!

Yüksekova'daki hain saldırıda şehit düşen Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseven için Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda anma töreni düzenlendi.

Abone ol
Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseven’i askerleri yalnız bırakmadı! 2010 yılında şehit düşen Yurtseven Yüzbaşı Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Şehit Yüzbaşı Yurtseven'in ailesinin yanısıra silah arkadaşları ve 273. Dönem Asteğmenler katıldı.
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 18 Temmuz 2010'da meydana gelen patlamada, yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Yüzbaşı İ.Barış İbrahim Yurtseven ve tüm şehitler anısına Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında anma töreni düzenlendi.

Tören için Eğirdir’de bir araya gelen 273. Dönem Asteğmenler, Sivri Tepe mukavemet tırmanışı yaparak, Yurtseven Yüzbaşı ile tüm şehitler anısına komando andını okudular. Yurt içi ve yurtdışından tören için gelen asteğmenler, okunan komando andının ardından merkez komutanlıkta bulunan konferans salonunda anma törenine katıldılar.

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Konferans salonunda yapılan törende, Şehit yüzbaşının eşi ve ailesi tarafından Antalya ili Kepez ilçesinde inşa ettirilen ve Piyade Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven’in adının verildiği ilkokula ait bir sunum izlenerek, eşi ve ailesine plaket verildi.

Ayrıca, Merkez Komutanlığı konferans salonunun adı “Şehit Piyade Yüzbaşı İ.Barış İbrahim Yurtseven Konferans Salonu” olarak değiştirildi. Hüzünlü anların yaşandığı törende 273. Dönem Asteğmenler, şehitlerini unutmadıklarını ve unutmayacaklarını hep bir ağızdan haykırdılar.

Törenin ardından Camili Yayla’da şehitler anısına ağaç dikildi ve Eğirdir Dağ Komando Okulu Asteğmen adayları ile tanışma yemeğinde buluşuldu.