BIST 11.009
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.502,49
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'da arama yapmaktan sıkıldınız mı?

Google'da her gün onlarca arama yapmaktan bıktınız mı? O zaman kısa bir ara verin ve arama motorunda oyun oynayın

Abone ol

Google, arama sonuçlarınızı karnı aç paskalya yumurtalarından kurtarmak için büyük bir mücadele vereceğiniz bir oyun sunuyor.

TEK YAPMANIZ GEREKEN 'ZERG RUSH' YAZMAK

yenimedyaduzeni.com'un haberine göre arama sayfanızı kemirip mideye indirecek yumurtalara karşı mücadele vereceğiniz oyun için tek yapmanız gereken arama motoruna "Zerg Rush" yazmak. Enter tuşuna bastığınız anda, ilk öce tepeden Google'ın yumurtaları yağmaya başlayacak. Karşılarına çıkan her şeyi yiyen yumurtaları yok etmek için, üzerlerine seri bir şekilde tıklamanız lazım. Siz tıkladıkça, yumurtaların gücü sırasıyla yeşil-sarı-kırmızı olacak ve yok olacaklar.

Ancak yukarıdan gelen birkaç tanesini yok edince oyun bitti zannetmeyin. Yumurtalar ekranın her yanından akıyor ve sayfanın her tarafında onları yok etmeniz gerekiyor. İnternet kullanıcılarını oynamaya teşvik etse de, Zerg Rush ekran başındakilere zafer kazanma şansı sunmuyor. Ubergizmo sitesi, oyun için "Mağlubiyet kaçınılmaz" derken, Cnet, "Kaybedeceğiniz bir savaş veriyorsunuz" diyor.

Oyunun adı ele alındığında, Starcraft oyuncularının aklına hemen Zergling'ler gelecek doğal olarak. Zerg ırkının küçük canavarları, rush yapmak için en ideal Starcraft ünitelerinden biri.

Forbes, Zerg yumurtaları hakkında şu yorumda bulunmuş: "Evrene yayılıyorlar ve karşılarına çıkan tüm organizmaların DNA'larını kopyalayarak onları kendi amaçları için kullanıyorlar." Kısaca, Google, çok basit olsa da herkese Starcraft gözüyle görecekleri bir oyun sunmayı başardı. Oyunu kaybettiğiniz zaman, yumurtalar ekranda iki koca G oluşturarak bir nevi zafer dansı yapıyor.