BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Öcalanlı 1 Mayıs kutlaması!

Terör örgütü PKK, işçi bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs'ı da sahiplendi.

Abone ol
PKK'dan Öcalanlı 1 Mayıs kutlaması! Terör örgütü PKK, işçi bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs'ın sahibi olduklarını iddia ederek, yine Öcalan'a övgüler yağdırdı!
Bilimsel sosyalizme bağlı bir hareket olduklarını belirten PKK yöneticileri, "Bu yıl 1 Mayıs daha güçlü kutlanacak, halklarımızın direnişi ve tepkisi biçiminde geçecektir." dedi.

Kendisine yakın internet sitelerine yazılı bir açıklama gönderen PKK, sosyalizme övgüler dizdi. İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın yeni bir sosyalizm ideolojisi oluşturduğunu ileri süren terör örgütünün yöneticileri, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"Önderliğimizin sosyalizmi devletçi paradigmadan ayırarak, demokratik toplum paradigmasıyla birleştirmesi, sosyalizmi 21. yy'da da insanlığa umut verir hale getirmiştir. Hareketimiz sosyalizmin başarıyla pratikleştirilmesinde önemli bir gelişme düzeyini ve temsil gücünü kazanmıştır. 1 Mayısları daha çok sahiplenecek, daha güçlü sahip çıkacağız. Halklarımızın gelecekle bağlarını kuran ve bunu demokratik sosyalizm ile taçlandıran Önder Apo'nun özgürlüğünü haykırmak ve topluma mal etmek tarihsel önemdedir. Türk ve Kürt emekçilerinin birliği de ancak bu temelde gerçekleştirilebilecektir."