BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit polis bir ay önce Umre'deydi

Hakkari'de şehit olan polislerden birinin Giresunlu Yalçın Dizdaroğlu olduğu belirtildi. Şehidin geçen ay Umre'ye gittiği öğrenildi.

Abone ol

Hakkari'de şehit olan polislerden birisi de Giresun nüfusuna kayıtlı Özel Harekat Şube 1.20121020123553.jpgMüdürü Yalçın Dizdaroğlu'ydu. Dizdaroğlu’nun ailesinin İstanbul’da yaşadığı ve şehit şube müdürünün geçtiğimiz ay Umre'ye gittiği öğrenildi.

Geçtiğimiz pazar günü Çukuca'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden tankçı er Bülent Yalçın'ın arkadaşı ile Facebook'taki yazışmaları ortaya çıktı.

''MEKANIN CENNET OLSUN''

Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun, bir süre önce hayatını kaybeden mesai arkadaşlarından Orhan Ayhan için Facebook sayfasında “ Mekanın cennet olsun” temennisinde bulunduğu ve şu satırları paylaştığı görüldü:

“ Yiğit harmanları, yığınaklar / Kurulmuş çetin dağlarında vatanların / Dize getirilmiş haydutlar / Hayınlar amana gelmiş / Yetim hakkı sorulmuş / Hesap görülmüş / Demdir bu...”

umree.jpg

KOMŞUSU DİZDAR'I ANLATTI

Hakkari, Kırıkdağ Köyü Dez mevkiinde polis aracına düzenlenen saldırı ve ardından çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu'nun Ankara'daki evine ateş düştü. Haberin duyulması üzerine şehit Yalçın Dizdaroğlu'nun akrabaları ve yakınları şehidin evine akın etti. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin evi ve mahalle dev Türk bayrakları ile donatılırken, sağlık ekipleri de hazırda bekletildi.

Haberi alan şehit Dizdaroğlu'nun komşusu, "3 senedir birbirimizi görüyoruz, tanıyoruz. Çok iyi bir arkadaştı. Daha yeni umreye gitmişti. Umreden sonra da geçici görevle Hakkari'ye gitmişti. Türk milletinin başı sağ olsun. Bu kahpece yapılan yapılan hain bir saldırı. İnşallah bu son olur, inşallah milletimiz bir daha ağlamaz" diye konuştu.

Şehit Yalçın Dizdaroğlu'nun evli ve 1 kız, 2 erkek çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Dizdaroğlu'nun erkek çocuklarının birisinin polis okulunda okuduğu, diğerinin ise Kayseri'de polis olarak görev yaptığı bilgisi alındı.
Dizdaroğlu'nun cenazesi bugün Kocatepe Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından defnedilecek.

6 AY SONRA BABA OLACAKTI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari-Van karayolunda devriye görevi yaparken Kırıkdağ köyü yakınlarında mayınlı saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat’ın ailesine acı haber ulaştı.


Terör örgütü PKK tarafından kurulan hain pusu sonucu şehit düşen Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Özel Hareket Polisi Ertuğrul Polat’ın (25) acı haberi Gaziantep’i yasa boğdu. Acı haberin şehidin Mücahitler Mahallesi 52012 Sokak’ta bulunan Gülevler Apartmanı C Blokta oturan ailesine ulaşmasının ardından mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı.

10 GÜN ÖNCE AİLESİNİN YANINDAYDI

uuuuuuuuu.20121020121545.jpg
ŞŞehit Ertuğrul Polat annesinin mezarı başında

Şehit Polat’ın annesinin yıllar önce vefat ettiği babasının ise geçtiğimiz günlerde by-pass ameliyatı olduğu öğrenildi. Şehidin hala hastanede yatmakta olan babası Hüseyin Polat’ı 10 gün önce görmeye geldiği öğrenildi.

3 AY ÖNCE EVLENDİ
 
Şehit Ertuğrul Polat’ın 3 ay önce Gaziantep’te evlendiği, eşi Ümmü Gülsüm’ün ise 2,5 aylık hamile olduğu öğrenildi. 6 ay sonra baba olacak olan şehit Ertuğrul Polat’ın 8 çocuklu Polat ailesinin 5. çocuğu olduğu belirtildi.

DSİ YERİNE POLİSLİĞİ SEÇTİ

Şehit Ertuğrul Polat’ın 3 yıl önce girdiği sınavda Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde memurluğu kazandığı, ancak kendisinin polisliği tercih ettiği ifade edildi. Şehit polis memuru Ertuğrul Polat’ın Bağbaşı köyünde ikindi namazına müteakip toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT POLİSİN HAKKARİ'YE TAYİNİ NASIL OLDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari-Van karayolunda devriye görevi yaparken Kırıkdağ köyü yakınlarında mayınlı saldırıda şehit olan Okan Koç, kendi isteğiyle Hakkari'ye gitmiş.

uuuuuuuuuuuu.20121020121720.jpg
Okan Koç'un 11 aylık kızı vardı

Hakkari'deki çatışmada şehit olan özel harekat polislerinden birinin daha kimliği belirlendi.

Hakkari'deki çatışmada 3 özel harekat polisi şehit oldu. 3 polisten ikisinin isimlerinin Yalçın Dizdaroğlu ve Okan Koç olduğu öğrenildi. Yalçın Dizdaroğlu'nun Giresun, Okan Koç'un Ankara nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

11 AYLIK KIZI VARDI

Okan Koç'un daha önce Edirne'nin Keşan ilçesinde görev yaptığı, burada dünya evine girdiği ve Nehir İrem adlı 11 aylık bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Şehidin Hakkari'ye tayin olmayı kendisinin istediği öğrenildi.

ŞEHİT ER BÜLENT YALÇIN'IN SON MESAJLARI ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ARKADAŞININ ESPRİSİ ACIYA DÖNÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ve binlerce Sinoplunun son yolculuğa uğurladığı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın bir arkadaşı ile yaptığı son konuşmaları ortaya çıktı.

screen-shot-2012-10-20-at-11.31.59-am.png

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşı ile yazışan şehit er Bülent Yalçın'ın, arkadaşına ay sonunda Hakkari'ye göreve gideceğini yazıyor. Arkadaşı da ona "Vurulma" diye espri yapıyor.

screen-shot-2012-10-20-at-11.40.43-am.png

Sinop'un kalbine gömdüğü şehidi Bülent Yalçın ise Türk askerine yakışır biçimde "Tankcıyız oğlum, hayırlısı neyse o, tankcıyız biz" diyerek cevap veriyor. Şehit Bülent Yalçın'ın son konuşmaları söz konusu sosyal paylaşım sitesinde adeta paylaşım rekoru kırdı.