BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  GÜNCEL

Gazeteler yarın yazacaklar

Samsun İl Müftülüğü tarafından organize edilen müftülükler arası futbol turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Kur'anda geçen kelimelerin isim olarak verilmemesini isteyerek gündeme oturan Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, maç öncesi fair flay çağrısı yaptığı konuşmada "Ağzınızdan çıkacak en ufak birşey kaydeder bunlar. Ben bir cümle yazdım, dünyaya bulaştı" dedi.

4 grupta 15 takımın yer aldığı ve 20 gün süren turnuvanın finalinde dün akşam İlkadım İlçe Müftülü ile Bafra İlçe Müftülüğü karşılaştı. Turnuvayı Bafra İlçe Müftülüğü kazandı.

HERŞEYİ KAYDEDER BUNLAR

"Kuran'dan isim seçerken dikkatli olmak gerekir. Sanem 'put', Aleyna 'sıkıntı, bela' anlamına gelir. Allah'ın isimlerinin de çocuklara verilmesi uygun değildir. 'Kuran'da geçen her kelime isim olur' mantığı ile düşünülmemeli" şeklindeki açıklamalarıyla kamouyanda geniş yankı bulan İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, final maçı öncesinde her iki takıma da başarı dileyerek, "Bu organizasyona futbolda model olmak, örnek olmak için başladık. Elbette iddianız olacak ama kardeşlik ortamı içinde birbirinizi kırmadan, üzmeden, fazla kemik sesleri dışarı yansımadan, hakemi üzmeden. Çünkü değişen bir şey yok. Bunun için sarı kart veya kırmızı kart yiyeceksin, bu hoş birşey olmaz. Bize yakışan bir futbol oynamanızı istiyorum ve bekliyorum. Biz kardeşiz. Bir model oluşturalım. Çünkü gazeteler yarın yazacaklar. En ufak birşeyinizi, ağzınızdan çıkacak herşeyi kaydeder bunlar. Ben bir cümle yazdım Türkiye bırakın dünyaya bulaştı. Her şeyinize dikkat edin. Birbirinizi kırmadan üzmeden sizden bunu bekliyorum" dedi.

Müftünün konuşmasının ardından başlayan final müsabakasında İlkadım İlçe Müftülüğünü 4-1 yenen Bafra İlçe Müftülüğü kupanın sahibi oldu.