BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İki ilde hain saldırı: 6 şehit!

Hakkari'de teröristlerin yola döşediği mayın patladı, 3 polis şehit oldu. Bitlis'de ise karakola saldırıda 3 korucu şehit düştü.

Abone ol

Hakkari'den gelen haber yüreğimizi yaktı. Kırıkdağ köyünde yola döşenen mayın patladı, ilk belirlemelere göre 3 özel harekat polisi şehit oldu.

Terör örgütü mensuplarınca Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Hakkari-Van karayolunda devriye görevi yapan Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi'ne Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü yakınlarında mayınlı saldırı düzenlendi. 

Daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcılar zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 özel harekat polisi şehit olurken, yaralıların da olduğu belirtildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

3 polisten ikisinin isimlerinin Yalçın Dizdaroğlu ve Okan Koç olduğu öğrenildi. Yalçın Dizdaroğlu'nun Giresun, Okan Koç'un Ankara nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi. Okan Koç'un daha önce Edirne'nin Keşan ilçesinde görev yaptığı, burada dünya evine girdiği ve Nehir İrem adlı 11 aylık bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Şehidin Hakkari'ye tayin olmayı kendisinin istediği öğrenildi.

Patlamanın ardından özel harekat polisinin yoğun bir şekilde havaya ateş açtığı belirtildi. Yaralıların da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.
 
VAN'DA ASKERİ ARACA SALDIRI
 
Van'da bir askeri konvoya seyir halindeyken taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hafif yaralanırken, taşlı saldırının olduğu bölgeye çok sayıda polis sevkedildi.
 
Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, Van'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kurubaş Köyü yakınlarında saat 20.00 sıralarında bir düğünde bulunanlar tarafından taşlı saldırı yapıldı. Saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam ederken, polis taşlı saldırıyı yapan şüphelileri arıyor.

TUNCELİ'DE K NOKTASINA SALDIRI

Tunceli'de polis özel harekat koruma noktasına (K noktası) PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Tunceli'de, şehir merkezinin hakim tepelerine konuşlanmış olan K 2 ve K 3 noktalarına akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Taciz ateşine Polis Özel Harekat timlerin anında karşılık vermesi üzerine PKK'lılar ormanlık alana kaçtı. Polis özel harekat timleri, PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede operasyon başlattı.

BİTLİS'TE TACİZ ATEŞİ 
 
Terör Örgütü PKK'lı bir grup terörist Bitlis – Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde bulunan Buzlupınar mevkiinde askeri araca taciz ateşi açması sonucu 1'asker ve 4 korucu yaralandı.

Alınan bilgilere göre askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı bir grup terörist tarafından askeri araçlara taciz ateşi açıldı. Çıkan çatışmada 4 köy korucusu ve 1 asker yaralandı. Yaralılar Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Öte yandan bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevkedildi. Çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

ASKERİ BİRLİĞE SALDIRI: 3 KORUCU ŞEHİT

Terör örgütü mensuplarınca Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı kaydedildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, köy korucularının saldırıda yaralandığını haber alan ve Bitlis Devlet Hastanesi önüne gelen yakınları, yaralıları görmek için hastaneye girmek isteyince güvenlik görevlileri ile aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.