BIST 10.316
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,22
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki saldırılarda 175 kişi öldü

Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 175'e yükseldiği bildirildi.

Abone ol

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Şam'ın Duma, Kadem, Tadamun, Haresta, Sakba ve Mudamiyete Şam'a gerçekleşen hava ve top saldırısında 51 kişinin hayatını kaybetiği top saldırısında çok sayıda evin yıkıldığını ve enkazdan onlarca yaralının çıkartıldığını belirtti.

Örgüt, kuzeydeki İdlib kentinde 25, Halep'te 19, Humus'ta 14, Deyru'z Zor'da 46, Rakka ve Dera'da 7'şer, Lazkiye'de 3, Hama'da 2 ve Kuneytra'da 1 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 175'e çıktığını duyurdu.

MİSKET BOMBALARI HASARA YOL AÇTI

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de savaş uçaklarının başkentin doğu bölgesine attığı ''misket bombalarının'' maddi hasara yol açtığını belirterek, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Suriye ordusunun 3 tankı ile çok sayıda askeri aracını imha ettiğini aktardı.

Uçakların İdlib'in Carcanaz beldesindeki yerleşim yerlerini bombalamasında yıkılan evlerin enkazında çok sayıda yaralının çıkartıldığını vurgulayan SRGC, askeri helikopterlerin İdlib'in Ram Hamdan ve Taum beldelerine ''varil bomnası'' atmasında bazı evlerin yıkıldığına işaret etti.

BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ

ÖSO'nun Halep'in Süleyman Halebi bölgesinin kontrolünü tamamen ele geçirdiğine işaret eden SRGC, kentin birçok semtinin savaş uçakları ve helikopterle bombalandığını, iki ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Kentin Haydariyle bölgesinde elektriklerin kesilmesiyle güvenlik güçlerinin bölgeyi top ateşine tutuğunu ve muhalif birliklerin kentte birçok askeri noktaya saldırarak nizami orduya zayiat verdirdiğine değinen SRGC, Rakka'nın Tel Abyad beldesinin Esed birliklerince top ateşine tutulduğunu ve Rakka bölgesinde iki ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, tutukladığını ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.