BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kurban pazarında hareketli saatler

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık satın almak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor

Abone ol

Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla ilçesindeki pazarda yoğunluk hakim.

Bayram öncesindeki son hafta sonunda kurbanlık satın almak isteyenler, satıcılarla yoğun pazarlığa girişiyor. Büyükbaş hayvanlarda hisse bedeli ortalama 700 liradan satılırken, küçükbaş hayvanlar 350-400 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

SATICILAR DERTLİ

Fiyatların düşük olduğunu belirten besiciler, buna rağmen satmak üzere getirdikleri hayvanların ellerinde kalmasından dert yanıyor.

Satıcılardan Kemal Tulumcu, yaptığı açıklamada, et ithal edilmesi nedeniyle çiftçi ve besicilerin zor durumda kaldıklarını savundu. Pazarın çok kötü durumda olduğunu ve hayvanların ellerinde kaldığını ileri süren Tulumcu, ''Geçen yıl 4 bin 500 liraya satılan hayvan, bu yıl bin 500 liraya satılamıyor. Suriye ile sorunlar olduğu halde, buradan ithal hayvan giriyor. Saman cenneti olan Şarkışla'da saman yok, burada dışarıdan saman giriyor. Buna kesinlikle hükümetimiz bir çözüm üretmeli'' diye konuştu.

Alıcılar ise, fiyatların düşük olmasından memnun olduklarını ifade ediyor.