BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.455,05
HABER /  GÜNCEL

Şehit kamerasında harekat

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyondan sağ kurtuldu. Şırnak'ta şehit düştü. Geriye de bu görüntüler kaldı...

Abone ol

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyondan sağ kurtulan onbaşı Hidayet Erdoğan Şırnak'ta şehit oldu. Operasyonun bilinmeyen görüntüleri ise kamerasından çıktı.

 

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyondan sağ kurtuldu. Şırnak'ta şehit düştü. Geriye de bu görüntüler kaldı... ŞEHİT KAMERASINDAN KALAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...



Şehit Onbaşı Erdoğan, geçen şubat ayında PKK'nın Zap kampına yönelik sınır ötesi operasyonda yanına aldığı kamera ve fotoğraf makinesiyle kaydettiği görüntüler çekti.

Şehit Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın objektifinden yansıyan görüntülerde, operasyon sırasında siper aldıkları alan ve bir uçağın terör örgütünün bulunduğu noktayı bombalaması yer aldı. Ayrıca arkadaşları ile mevzide dinlenirken, askerlerden birinin Kürtçe şarkı söylemesi dikkat çekti.

GÜNEŞ OPERASYONUNDAN GÖRÜNTÜLER 

Şehit Onbaşı Hidayet Erdoğan, 7 Nisan 2008 tarihinde 20 günlük iznini kullanmak için Konya'nın Ereğli İlçesi'ndeki ailesinin yanına geldi. Şehit Onbaşı Erdoğan, katıldığı operasyonlarda kendi objektifinden yansıyan fotoğraf ve gorüntüleri izin dönüşünde ailesine hatıra olarak bırakıp gitti. Hatıra olarak bıraktığı fotoğraf ve görüntülerde ise Şubat 2008'de katıldığı operasyonların sıcağı sıcağına görüntüsü yer aldı.

Şehit Onbaşının objektifinden yansıyan görüntülerin başında, menzilde siper alan arkadaşları bulunuyor. Görüntülerde büyük bir olasılıkla Şehit Onbaşı ve komutanı arasında yaşanan diyalog da yer alıyor.

Komutanın onbaşıyı uyardığı görüntülerde şu konuşmalar geçiyor:

-Komutan: Hadi oğlum orda oturup durmayın, menzilin içinde oturun... Çekil dışarı çık. Oğlum dışarı çık diyorum sana...

Yine komutan kürek arayan bir askere de, `Ne yapacaksın küreği' diye uyarıda bulunup menzile geçmesini söylüyor.

Şehit Onbaşı Erdoğan, bu diyalogların ardından siperdeki arkadaşlarını da çektikten sonra bir askeri uçağı görüntelemeye çalışıyor. Bir jetin terör örgütünün bulunduğu alana nokta atışı anını, sıcağı sıcağına kamerasına kayıt ediyor. Operasyon dışında da şehit onbaşı, kamerasını elinden bırakmıyor. (Hürriyet - Vatan)