BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.492,83
HABER /  GÜNCEL

Şehit Başsavcıyla ilgili kadın avukatın çirkin paylaşımı

İZMİR'de, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir kadın avukat gözaltına alındı.

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat olduğu öğrenilen A.R.Y'nin Facebook üzerinden dün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper hakkında yapmış olduğu paylaşım üzerine soruşturma başlattı.

Avukat A.R.Y.,DenizliCumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından, Facebook hesabından, ’Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları üç beş çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, gerçek FETÖ’cüleri akla, ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun’ paylaşımında bulundu.

Denizli’de daha önce Pamukkale Üniversitesi’nin dışarıdan hukuk işlerini takip eden ve FETÖ/PDY’den tutuklu bazı akademisyenlerin avukatlığını yapan A.R.Y.’nin bu paylaşımı eleştirilerin hedefi oldu.

Paylaşımın altına bir sosyal medya kullanıcısı ’Biri de çıkmış Rabbimin kandil mucizesidir diyor ya Siz nasıl böyle merhametsiz oluyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. A.R.Y.’nin bu yoruma verdiği yanıtta ise ’Siz o kişinin masum bir kişiyi içeri attığını ve kanser olmasına rağmen Denizli’deki doktorlara talimat verdirip, tedavisini engellediğini ve o adamın 3 çocuğunun babalarının gözlerinin önünde ölüme an ve an yaklaştığına tanıklık ettiğini biliyor musunuz? Benim paylaşımlarımı beğenmiyorsanız lütfen sayfamı terk edin’ mesajı göze çarptı.

Tepkilerin artması üzerine açıklama yapan A.R.Y.,paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Özel sayfamda yaptığım paylaşımımda isim yoktu. Başsavcı Alper’i kastetmedim, bir yakınımı kastettim. Amaç dışına çıktı, yanlış anlaşıldı. Ben de Başsavcı Bey’in ölümüne bir insan ve hukukçu olarak üzüldüm. Paylaşım yanlış anlaşıldığı için kaldırdım" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat olduğu öğrenilen Ayşe Rabia Y'nin facebook üzerinden dün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper hakkında yapmış olduğu paylaşım üzerine soruşturma başlattı. 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) propagandasını yaptığı ve örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen avukat Ayşe Rabia Y, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. 

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.