BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Türk subaydan ABD'li komutana soğuk duş salonu terketti

İncirlik’te görevli bir Türk subay, ABD'li komutanın kendisine verdiği madalya ve beratı, ABD'nin YPG ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Abone ol

ADANA İncirlik Üssü'ndeki törende kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade eden Türk subayının Albay Orkun Özeller olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün İncirlik Üssü’nde düzenlenen ödül töreninde ABD’liler DEAŞ’la mücadeledeki başarıdan dolayı bir Türk subaya ödül vermek istedi. Buradaki konuşmasında o subay, ABD’lilerin gözlerine bakarak, “Madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG (PKK) ile işbirliği içindedir. Onurum, bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor” dedi ve tören salonunu terk etti.

BORDO BERELİ

Ağar'ın duyurduğu o askerin kim olduğu merak konusuydu. Madalyayı iade eden Albay Özeller'in Özel Kuvvetler mensubu olduğu bildirildi. Madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

10 Mayıs tarihinde Adana İncirlik Üssü'nde 'Koalisyon' güçlerinin karargahında düzenlenen veda ve madalya töreninde ABD'li Albay Kevin Leahy tarafından kendisine üstün başarılarından dolayı verilen madalyayı "Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. 'Onurum' bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir" diyerek iade eden Türk subayının Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi.

DESTEK YAĞDI

Albay Orkun Özeller'in Özel Kuvvetler'de mensubu olduğu ve geçici olarak Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki 'Koalisyon' güçlerinin karargahında görev yaptığı belirtildi. Kendisine verilen madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

KOSOVA KAHRAMANI ÇIKTI

Yeni Şafak, İncirlik'te ABD'lilere posta koyan Özel Kuvvetler mensubu subayın ismine ulaştı. Kahraman subayın Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi. Güneydoğu'da PKK'ya kök söktüren, Fırat Kalkanı ile de DEAŞ'ı süpürme harekâtını yöneten Özeller'in adı Yüzbaşı rütbesindeyken Kosova'da da gündeme gelmişti. Kosova Barış Gücü Türk Taburu’nda görev yaptığı sırada Özeller, oradaki Alman askerlerini adeta 'madara' etmişti. İşte Albay Özeller'in baş aktörü olduğu o olay:

Yıl 2003... Süleymaniye’de 11 Türk askerinin ABD'lilerce gözaltına alınmasının yankıları sürerken 2003'te Kosova Prizen’de 4 Alman askeri bir Türk subayına saldırmıştı. Gece yaşanan olayda Alman askerleri, şehir merkezindeki Şadırvan Köprüsü'nden geçen Türk subayı Özeller’i sorgulamak istedi. Silahını zorla almak ve kendisini arabaya bindirmek isteyen Almanlara karşı çıkarak onlarla kavga eden Özeller'e kısa süre sonra Prizren halkı sahip çıktı. Yüzbaşı Özeller ile Kosovalılar, Alman askerlerini Prizren sokaklarında kovaladı. 4 Alman, sonunda kiliseye sığınmak zorunda kaldı.