BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.436,65
HABER /  GÜNCEL

Şehit babası akşam kontör atmıştı

Saldırı sonrası 10 asker evine daha ateş düştü.

Abone ol

PKK saldırısında yaşamını yitiren 10 güvenlik görevlisi için Şırnak’ta uğurlama töreni düzenlendi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Vali Vahdettin Özkan, Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, askerî erkân ve diğer yetkililer katıldı. Törenin ardından cenazeler üç helikopterle Diyarbakır’a gönderildi. Yapılan otopsilerin ardından cenazelerin memleketlerine gönderileceği bildirildi.

Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin piyade üsteğmen Sami Çiftçi, piyade asteğmen Burak Erdi, uzman çavuş Ahmet Bozkurt, uzman çavuş Erdoğan Sönmez, çavuş Ramazan Emre 1.20120904082023.jpgAla, onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban olduğu açıklandı.

OKUMAK İÇİN VAN'DAN GÖÇ ETTİ

Beştüşşebap’tan gelen acı haber ailelerin evlerine ulaştı. 10 eve daha ateş düştü. Ateşin düştüğü evlerden biri, Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in (25) Antalya’daki baba ocağı. Kepez’de oturan Sönmez ailesine acı haber, askerî yetkililer tarafından, sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. Aile gözyaşlarına boğuldu.

Baba İlyas Sönmez, çocuklarını daha iyi okutmak için 1993’te Van Erciş’ten Antalya’ya göç ettiklerini belirterek “Çocuğum hukuk okuyordu. Bir yandan da uzmanlık yapıyordu. Gücüm yoktu okutmaya” dedi. Baba2.20120904082117.jpg Sönmez şunları söyledi: “Ben de Kürdüm, Vanlıyım, Ercişliyim. Akşam bana telefon açtı, ‘bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım, göndereyim’ dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi.’’

Anne Günay Sönmez, “Kurban olayım oğluma... Nasıl kıydılar yavruma...’’ diye ağıt yakarken, kardeşi Yusuf Sönmez, “Telefonla mutlu olduğunu söylüyordu. Bizimle şakalaştı” dedi. Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezunolan piyade komando asteğmen Burak Erdi Uysal’ın Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Yangı Köyü’ndeki evine de ateş düştü. Baba Bayram Uysal ve anne Nazmiye Uysal gözyaşlarına boğuldu.

İL DIŞINDAYKEN HABER ALDI1.20120904081933.jpg

Ateşin düştüğü bir başka yer ise Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantep’teki baba ocağı oldu. Sabah saatlerinde acı haberi iki subay, akrabalarında bulunan anne Rabia Kurt’a verdi. Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada evde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Bu sırada il dışında olan baba Ali Kurt’a da haber verildiği ve Kurt’un Gaziantep’e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Piyade er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Kumdere Köyü’nden olduğu öğrenildi. Karataban’ın ailesine de haberi, askerî görevliler verdi.