BIST 9.965
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.427,43
HABER /  GÜNCEL

Millet dinlemedi

İstanbul Millet Caddesi'nde başlatılan "Özel yol" uygulamasında, ilk gün kargaşa yaşandı.

Abone ol

İstanbul'da toplu taşıma araçlarının trafiğe girmeden ulaşımı sağlayabilmesi amacıyla başlatılan "Toplu Taşıma Yolu (Bus Line)" uygulaması dün başladı. Saat 07.00'den itibaren özel araçlara kapatılan sağ şeridi otobüsler kullandı. Uygulamanın başladığından haberdar olmayan sürücüleri uyarmak için trafik ekipleri, çeşitli noktalarda görev yaptı. Çapa, Millet Caddesi, Aksaray yönünde ugulaması başlatılan özel yolu, çok sayıda araç kullandı. Böyle olunca da trafik polisleri fazla mesai yapmak zorunda kaldı. Özel araç sahipleri önce uyarıldı. Uyarıya aldırış etmeyenlere ceza yazıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu uygulamanın ilk gün biraz aksadığını söyledi. Topbaş, dün öğle saatlerine kadar Toplu Taşıma Yolu'nu 785 aracın ihlal ettiğini açıkladı. Uygulamanın yaygınlaştırılacağını belirtti.

TOPKAPI- TAKSİM 25 DAKİKA

Özel yolu kullanan otobüslerin durak giriş çıkışlarında zaman kaybetmemesi sayesinde önceden 50 dakikaya varan Topkapı - Taksim yolculuğu 25-30 dakikaya kadar düştü. Özellikle Çapa ve Haseki'de oluşan yoğunluk nedeniyle yaşanan bekleme süresini minimuma indiren yeni şerit uygulaması deneme süresinin ardından 6 güzergah üzerinde daha uygulanacak. EDS kameralarıyla yapılan denetimlerle kaçak kullanım ve parklanmalar engelleniyor.

SABAH-AKŞAM SAATLERİ

Hafta içi trafiğin yoğun olduğu 07.00- 10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde yapılacak uygulamaya göre, toplu taşıma araçlarına tahsis edilen sağ şeridi yalnızca İETT ve Halk otobüsü, minibüs ve taksiler kullanacak. Bus line uygulamasını ihlal eden araçlar, Elektronik Denetleme Sistemi ile tespit edilerek para cezası ile cezalandırılacak.