BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.409,05
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerin son sözleri

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Hakkari'deki çatışmada şehit düşen Metin Can'ın babasının sözleri yürekleri dağladı.

Abone ol

Hakkari'deki çatışmada şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Metin Can'ın babası Güngör Can, 3 gün önce oğlu ile görüştüğünü belirterek, "Oğlum 'şehit olursam arkamdam ağlamayın' dedi. Ben de ona söz verdim, ağlamıyorum." diye konuştu.

Güngör Can, "Oğlumla görüşürken durumunun iyi olduğunu söyledi. Beni merak etmeyin, dedi. Baba ben şehit olursam arkamdan ağlayıp düşmanı sevindirmeyin, dedi. Ben de ona söz verdim. Elimden geldiği kadar dik durmaya çalışıyorum. Olay günü de saat 11.00 sıralarında benim telefonumu çaldırdı. Daha sonra defalarca aramama rağmen telefonu cevap vermedi. Saat 14.00 sıralarında da şehit haberini aldım. Vatanımız sağolsun." dedi.

Öte yandan, şehit cenazesinin hava muhalefeti nedeniyle yarın toprağa verileceği açıklandı. Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verilecek şehit için son hazırlıklar yapıldı. Ancak şehidi getirecek uçağın hava muhalefeti nedeniyle kalkamadığı belirtildi.

Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, şehidin babaevine gelerek, hava muhalefeti nedeniyle getirilemeyen cenazenin yarın toprağa verileceğini söyledi.

Bu arada, şehit haberinin duyulmasının ardından Kozan'daki bütün ev ve işyerlerine Türk bayrağı asıldı. İlçedeki taksi ve dolmuş şoförleri de araçlarına siyah kurdele bağladı.