BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapadokya'ya turist akıyor

Kapadokya bölgesinde yaşanan turist hareketliliği ile birlikte bölgedeki otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Abone ol

Bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi'nin günlük ziyaretçi sayısı 3 ila 5 bin arasında.

Peribacaları ve yeraltı kentleri ile birlikte Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, 2010 turizm sezonuna hızlı girdi. Bölgeye Mart ayından itibaren başlayan turist akını ile birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, bölgeye bu aylarda özellikle Avrupalı turistlerin yanı sıra Güney Amerikalı turistlerin yoğun bir ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Turist sayısının geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çeken Demir, "Şu anda yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin bölgeye olan ilgisi tüm otellerimizi doldurdu. 25 bin yatak kapasitesi bulunan bölgede bir çok grupları Kozaklı ilçemiz ile birlikte çevre illere yönlendirmeye devam ediyoruz. Bölgeye gelecek olan yerli turistlerin rezervasyonlarını önceden yaptırması sıkıntı yaşamamaları açısından çok önemli. Umarız bu hareketlilik böyle devam eder." dedi.

Bu arada bölgeye gelen turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi'nde hafta sonları öğrenci grupları ile birlikte büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Müzeye günlük gelen ziyaretçi sayısı hafta sonları 5 bine kadar ulaşırken müze içerisindeki kilise ve şapeller önündeki kuyruklar dikkat çekiyor.