BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesinin sözleri yürek dağladı!

Şehit Piyade Er Türkmen, Kütahya'nın Gediz ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı!

Abone ol
Hakkari'nin Dağlıca bölgesi Yeşiltaş Karakolu'nda PKK terör ögrütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya Köyü'nde gözyaşları ile uğurlandı.

Türkmen'in cenazesi, Van'daki törenin ardından askeri uçakla Kütahya'ya getirildi. Buradan, karayoluyla Gediz'in Akkaya Köyü'ne getirilen cenaze, baba Halil İbrahim Türkmen'in (42) evinin önüne geldi.
 
Köy gençlerinin büyük bir Türk bayrağı açtığı evin önünde cenazeyi, baba Halil İbrahim Türkmen, anne Elmas Türkmen (40) ve kardeşi Sedat Türkmen (18) karşıladı. Tabuta sarılarak gözyaşları döken anne Elmas Türkmen, oğlunun fotoğrafına sarılarak öptü. Anne Türkmen, "Benim oğlum yaşıyor. En güzel yerlere gitti. Dimdik duracağım. O şerefesizler çatlayacak, onları güldürmeyeceğim. Benim bir sürü askerim var, bir sürü çocuklarım var. Oğluma selam duracağım. Askere giderken bana dimdik dur demişti. Ben de dimdik duruyorum. Benim oğlum hep var olacak. Onunla gurur duyuyorum. Beni o şerefsizler yıkamayacaklar." ifadesini kullandı.
 
KUR'AN'I ÖĞRENDİĞİ CAMİYE GÖTÜRÜLDÜ
 
Yakınları tarafından omuzlar üzerine alınan Şehit Er Mustafa Türkmen, Akkaya Köyü Camii'ne getirildi. Cenazeyi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanan yaklaşık 7 bin 500 kişi, ellerinde taşıdıkları iki büyük ve çok sayıda küçük Türk bayrağı ile cenazenin arkasından yürüdü. Kalabalık, bu sırada 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.
 
Baba Halil İbrahim Türkmen, şehit oğlunun çocukluk dönemlerinde Kur'an-ı Kerim'i ilk öğrendiği camiye götürülmesini istedi. Camide ikindi namazı kılınmasının ardından cenaze alınarak resmi törenin yapılacağı köy mezarlığına götürüldü. Şehit cenazesi, baba Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen tarafından mezara indirilerek defnedildi. Tabuta sarılı olan Türk bayrağı da baba Halil İbrahim Türkmen'e verildi.
 
BAKAN YILMAZ, AKKAYA KÖYÜ'NDEKİ CENAZEYE KATILDI
 
Törene; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgerenal Sami Fındıkoğlu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Afyon Garnizon Komutanı Tuğgerenal Veli Yıldırım, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, AK Parti Kütahya milletvekilleri Prof. Dr. İdris Bal, Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dr. Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Şehit cenazesine; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi çelenk gönderdi.