BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesi Akil İnsanlara bunu sordu

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Denizli'de şehit ailesini ziyaret etti. Şehit annesi kendisini ziyaret eden heyete bu soruyu sordu

Abone ol

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Denizli'de geçen yıl kasım ayında Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın ailesini ziyaret etti.

Heyet Başkan Vekili Avni Özgürel ile Fuat Keman, Fadime Özkan ve Hasan Karakaya, Pelitlibağ semtinde bulunan Şehit Vedat Avcı'nın ailesinin oturduğu eve giderek, şehit annesi Cemile Avcı ile görüştü.

Özgürel, şehitlerin, en çok annelerin yüreğini yaktığını, bu yangından daha büyük bir yangın olamayacağını söyledi.

'ANNELER AĞLAMASIN'

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Cemile Avcı ise annelerin yüreğinin çok yandığını belirterek, ''Hergün ağlıyorum. Hiç televizyon izleyemiyorum. Asker görüntüsü görmek bile istemiyorum. Çözüm süreci 6 ay önce neden olmadı, böyle bir şey olsaydı keşke. Sürekli, 'Keşke 6 ay önce olsaydı da benim yavrum o göreve gitmeseydi' diyorum. İnşallah anneler ağlamasın'' diye konuştu.

Şehidin akrabalarından Remzi Elver de geride birçok delikanlının olduğunu, bu sorunun çözülmesini umduklarını belirtti.

Artık şehit cenazesi istemediklerini ifade eden Elver, ''Tek temennimiz, süreç olumlu şekilde sonuçlansın. Değerlerimizi kaybetmeden, vatanın bütünlüğüne zarar vermeden, gençlerin kaybolmasını bir an önce engelleyecek çözümlerin bulunmasını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Anne Cemile Avcı, daha sonra heyettekilere, şehit oğlunun odasında hazırladığı özel bölümü gösterdi.

Oğlunun askeri kıyafetleri, takdir belgeleri ile kişisel eşyalarının bulunduğu vitrinin önünde heyet üyeleri ile sohbet eden Avcı, oğlunun şehit olduğu sırada yanında bulunan ve tahrip olan cep telefonunu gösterdi.

Oğlunun, o dönem telefonu yeni aldığını belirten Avcı, taksitlerini halen ödediğini, hattı ise kendisinin kullandığını anlattı.