BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

FEDERASYON KUPASI YARIŞLARI START ALDI

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Mersin’de düzenlenen ’Federasyon Kupası’ yarışları, 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla başladı. ...

Abone ol

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Mersin’de düzenlenen ’Federasyon Kupası’ yarışları, 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla başladı.
Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Yosun Tesisleri’nde başlayan ve 4 gün sürecek olan yarışmalarda 60 hakemin görev yapacağı belirtildi. Büyük rekabetin yaşanacağı yelken yarışlarına, yaşları 8 ile 25 arasında değişen sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener, "Yarışlar optimist, laser 4.7, laser standart, laser radial branşlarında yapılacak. Yarışların Mersin’de yapılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. 4 günde 10 yarış düzenlemeyi planlıyoruz" dedi. Bu organizasyonla Mersin’in, deniziyle ön plana çıktığını ifade eden Ener, "Türkiye’nin dört bir yanından sporcunun bu yarışa katılması çok güzel. Mersinlileri bu deniz şöleniyle buluşturmak bizi mutlu ediyor. Bu yarışla ’denizde papatyalar açacak’ diyoruz. Tüm halkımızı yarışları izlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Ener, yarışlarda başarı gösterecek olan 34 sporcunun, 23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenecek ödül töreniyle kupalarını alacağını dile getirdi.
(İHA)