BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit ateşi baba ocaklarına düştü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu

Abone ol

Yine saldırı yine şehit...Hakkari'deki saldırıda üç eve şehit acısı düştü. Yaşanan çatışmada şehit düşen askerlerin Uzman Çavuş Fevzi Avgönül, Uzman Çavuş Fırat Yıldırım, Tankçı Er Bülent Yalçın olduğu belirtildi.

screen-shot-2012-10-17-at-12.30.43-pm.pngHakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin Darsinki askeri üs bölgesi ile Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Üzümlü köyü yolunda bulunan Karataş karakoluna eş zamanlı ateş açtıkları, güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi ile de çatışma çıktığı bildirildi.Çukurca’nın üst kısımlarında bulunan askeri birliklerin ateşin geldiği noktalara doğru top atışları başlattıkları bildirilirken, çıkan çatışmada Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa nüfusuna kayıtlı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Avgönül, ailesi Antalya’da yaşayan Diyarbakırlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım ve Sinoplu Tankçı Er Bülent Yalçın'ın (21) şehit düştüğü bildirildi.

ERDOĞAN'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca’da şehit olan askerlere değinerek ailelerine başsağlığı diledi.

ERDOĞAN HAKKARİ'DE ŞEHİT DÜŞEN 3 ASKERİMİZLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ? OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ANTALYA

Babasını sekiz yaşında kaybeden şehit Fırat Yıldırım’ın Antalya’da yaşayan anne ve ağabeyinin evine ateş düştü. İki yaşında bir kız çocuğu sahibi olan Fırat Yıldırım’ın eşinin Hatay’da yaşadığı ve haber üzerine Antalya’ya gelmek için yola çıktığı bildirildi. Şehit Fırat Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaşayan anne ve ağabeyinin 6 ay önce Antalya’ya taşındığı bildirilirken, Kepez ilçesindeki evlerinin bulunduğu sokağa vatandaşlar Türk bayrakları astı.

SİNOP

Askeri yetkililer, acı haberi vermek için şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine geldi. Bülent Yalçın’ın şehit olduğu haberi Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Eyüp Aktaş tarafından baba Murat Yalçın’a verildi.

Acı haberle yıkılan aileye sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Murat Yalçın büyük üzüntü yaşarken, kız kardeşi Burcu ise sinir krizleri geçirdi. Sinop Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Nevin Yalçın’a da oğlunun şehit olduğu haberi burada verildi. Anne daha sonra ambulansla eve getirildi. Bu sırada gözyaşları sel olup aktı

Şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine gelen vatandaşlar, aileyi teskin etmeye çalışırken, hain saldırıya da tepki gösterdi. İki kardeş ve evin tek oğlu olan Bülent Yalçın, bir süre Ayancıkspor formasını giymişti.