BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.392,58
HABER /  GÜNCEL

Şehide asker selamıyla uğurlama

Operasyona giden aracın devrilmesi sonucu şehit oldu. Bugün uğurlandı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, operasyona giden askerleri taşıyan askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ferdi Tosun, İzmir'de askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit ağabeyinin askeri yeleği ve kepiyle cenaze namazına katılan Fatih Tosun, fotoğrafı önünde selam durup, “Gerekirse ben de bu vatan için şehit olurum” dedi.

Önceki gün sabah saatlerinde, Kato Dağı'na operasyona giden askerleri taşıyan askeri araç, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nin girişinde, virajı alamayarak devrildi. Kazada, 20 yaşındaki Jandarma Komando Onbaşı Ferdi Tosun şehit düşerken, yaralanan 4'ü ağır 13 silah arkadaşı, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı. Tosun'un şehit olduğu haberi, İzmir'in Bozyaka semtinde yaşayan ailesini hüzne boğdu.

Şehit onbaşı için bugün, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Askeri törene, şehidin babası Ziya, annesi Songül, kardeşi Fatih, aile dostları, yakınları ile Vali Yardımcısı Celalettin Eran, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Fatih Tosun'un törene, ağabeyinin askeri yeleği ve kepiyle katılması dikkat çekerken, gözü yaşlı anne Songül Tosun, kadın subaylar tarafından teselli edildi.

Cenaze namazının ardından, cami avlusundan ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları yükselirken, Tosun'un Türk bayrağına sarılı naaşı bir süre top arabasında taşındı. Bu sırada, ağabeyinin fotoğrafına asker selamı veren Fatih Tosun, “Gerekirse ben de bu vatan için şehit olurum” dedi. Askeri geçit törenin ardından Ferdi Tosun, Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.