BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Gül şehit dedi mi?

"PKK'lılarda bizim şehidimizdir" sözünü dedi mi? Mehmet Gül açıkladı;

Abone ol

Vatan Gazetesi’nde Mine Şenocaklı imzasıyla çıkan Mehmet Gül ropörtajı büyük yankı yaptı. MHP’nin önde gelen isimlerinden Mehmet Gül’e atfen,”PKK’lılar da bizim şehidimizdir” sözleri herkesi hayrete düşürdü. Peki, Gül bu sözleri söylemiş miydi?

HAİNLER ŞEHİT OLAMAZ

MHP’li Gül iddialar konusunda şöyle konuştu; “Bu, gazeteciliğin kötü yansıması. Benim PKK’ya şehit demem tüm geçmişimi inkar anlamına gelir. Türkiye, 30 bin şehit verdi dedim. Asla PKK’lılar şehittir demedim. Hainden şehit mi olur?

 

HAKKARİ’DEN ETKİLENDİM

Gül, yine kendisine atfedilen; "Onlar artık bizim de evlatlarımız. Çünkü onların anne babaları bizim vatandaşımız. Çocukları kandırılmış, dağa çıkmış... Sonunda da bedelini canıyla ödemiş" sözlerini kabul ediyor. Ancak devamında yazılan "Onlar artık bizim şehitlerimiz!" cümlesindeki ‘şehit’ kelimesini söylemediği konusunda ısrarlı.

Mehmet Gül şöyle diyor; “Bu söz Atatürk’ün sözüdür. Atatürk’ten esinlendim. Ama şehit ifadesini kullanmadım. Son zamanlarda Hakkari ve Şırnak’ta Kürt kökenli vatandaşlarımızın Türk bayraklarıyla yürümesinden çok etkilendim ve Atatürk’ün bu yüksek tolerans kokan kelimelerini söyledim" şeklinde konuştu. (turktime)