BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Seferberliğe devam

Kapatılması gündeme gelen Uşak Havaalanı'nda seferberlik kararından sonra yolcu sayısı arttı.

Abone ol

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) yapılan toplantıda konuşan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, doluluk oranında artışın sağlandığını ancak sayının
istenilen oranlara halen ulaşmadığını söyledi. Uşak Havaalanı'nın sürekli açık kalması için gerekli olan doluluk oranın en yüksek seviyede tutulması gerektiğini dile getiren Karaman, "Başlatılan seferberlikle geçen hafta yolcu oranlarında artış oldu. Ancak bu artış bizi tatmin etmedi. Doluluk oranlarını yüzde 70'lere yükseltmemiz lazım. Uşak'a uçak kültürünü aşılamamız gerekli. Bunun için tüm Uşaklılar'la birlikte hareket etmemiz gerekir" dedi.

Artık İstanbul'un Uşak'a 40 dakika uzaklıkta olduğunu ifade eden Uşak
Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Daha önce 8 saat yolculukla İstanbul'a
ulaşırken bu 40 dakikaya düştü. İstanbul içersinde bir yerden bir yere
giderken saatlerce yolculuk yapıyorsunuz ama Uşak'tan sadece 40 dakika
ulaşıyorsunuz" diye konuştu.

Atlasjet Uşak Temsilcisi Barış Battal ise, geçen haftaya oranla uçuş
rakamlarında bir yükselme olduğunu ancak kapanma riskinin hala devam
ettiğini belirterek, "Bu hafta Pazartesi günü 45 kişi geldi, 40 kişi gitti. Çarşamba günü ise 68 kişi geldi, 57 kişi gitti. Cuma günü yapılacak uçuş için de şu anda 78 yolcu uçuş için rezervasyon yaptırdı. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi belirgin bir artış var. Ancak henüz hedeflediğimiz rakamları tutturamadık. Biraz daha gayret göstererek  Uşaklılar'a uçak kültürünü yayacağız" şeklinde konuştu.