BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  MEDYA

Sedat Peker'in sinsi Alevi paylaşımı! Kaos planı darbeci generalin çekmecesinden çıktı

FETÖ'nün MİT tırları kumpasını destekleyen iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, şimdi de Alevileri kışkırtma peşinde. Peker'in "Planları bir cemevine saldırıdır" iddiası üzerine gazeteci Nedim Şener, 2018’de darbeci eski Tuğamiral Sinan Sürer’in çekmecesinde bulunan kaos planını köşe yazısına taşıdı.

Abone ol

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker videolarında Alevileri dilinden düşürmüyor. FETÖ'nün Alevileri kışkırtma peşinde olan Peker'in son paylaşımı dikkat çekti. 

Peker attığı tweette, "Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır." ifadelerine yer verdi.

Peker'in bu paylaşımı Hürriyet yazarı Nedim Şener'in gündemindeydi. Şener, FETÖ'ye dikkat çekerek "Aylar öncesinden kendilerinin yaydıkları uyuşturucu iddialarının Peker tarafından tekrarlanması, Suriye’ye gönderdiği yardımların arasına SADAT tarafından silah sokulması gibi iddiaları ortaya atması ile yeni bir algı operasyonuna başladılar." diye yazdı.

"Sedat Peker de bu kaos planını hazırlayanların piyonu olmuş durumda"

Geçmişte FETÖ'cü isimlerin Alevilerle ilgili provokatif paylaşımlarını hatırlatan Şener, sözü Peker'in mesajına getirdi. 2018’de darbeci eski Tuğamiral Sinan Sürer’in çekmecesinde bulunan kaos planını gündeme getiren Şener, yazısını tamamladı:

Darbecinin çekmecesinden çıkan kaos planı

Sürer’in çekmecesinde bulunduktan sonra 22 Aralık 2018’de 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen plan, yabancılar tarafından hazırlandığı anlaşılan belgeler ile Türkiye’ye yönelik kaos çıkarma planlarını içeriyor.

Özellikle, Alevileri kışkırtacak provokatif eylemlerden bahsedilirken, belgede, Alevilerin yaşadığı semtler numaralandırılmış hatta gittikleri kahvehaneler isim isim belirtilmiş.

Belgeyi hazırlayanlar şunları yazmış: “Alevileri destekleme konusunun üzerine çok çalışılmalı ve imkânların yüksek olması gerekmektedir. Aleviler, içlerinde bir ya da iki grup hariç olmak üzere silahlı mücadeleye yöneltilmemelidir. Aleviler, vandalizm şeklindeki eylemler ve uzun süreli eylemlerde çok faydalıdırlar.”

Bir adım daha ileri giderek, İstanbul’da kaos çıkarmak için numaralandırılmış ilçeler, Okmeydanı, Küçük Armutlu, Maltepe, Yenibosna, Demirkapı, Küçükçekmece, Pendik, Gebze, Gazi Mahallesi, Esenler, Sultanbeyli, Fikirtepe, Tuzla gibi yerleşim yerlerinde kaos ve çatışma çıkartılacak noktalar bile tespit edilmiş.

Bu planın Türkiye’deki işbirlikçileriyle 2015 seçim sürecinde hazırlandığı açık. Alevileri hedef göstermeye ve evlerini işaretlemeye varan kışkırtmaya yönelik bazı eylemler olmadı değil. O günlerde bu plan tam olarak uygulanmadı ama hazırlayanların amacından vazgeçmediği açık.

FETÖ’cülerle konuşmalarında ve paylaşımlarında Alevilere yönelik kışkırtma peşinde olan Sedat Peker de bu kaos planını hazırlayanların piyonu olmuş durumda. Herkesin dikkatli olması gerekli.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
EDHO oyuncuları ve set ekibine saldıranlardan Oktay Kaynarca da şikayetçi
Foto Galeri EDHO oyuncuları ve set ekibine saldıranlardan Oktay Kaynarca da şikayetçi Galeriye Gözat