BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan 'MB Başkanı ile görüştüm' dedi dolar 8.81 lira ile tarihi zirveye çıktı! İşte piyasada son durum

Dolar dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" sözlerinin ardından 8.81 lira ile tarihin en yüksek zirvesine çıktı. Bugün piyasada son durum ne? Dolar 2 günde 4 kritik açıklamaya kilitlenmiş durumda. İşte piyasada son durumlar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı televizyon programında "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" sözlerinin ardından dolar 8.81 lira seviyesine çıkarak tarihin en yüksek zirvesini gördü. Euro ise 10.76 liraya fırladı. Daha sonra biraz sakinleşen dolar şu saatlerde 8.62 liradan işlem görüyor. Euro ise 10.54 liradan işlem görüyor. Dolardaki ani yükselişle ilgili kim ne dedi? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ve TRT Haber ortak yayınında, "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" dedi. Erdoğan ardından da "Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için, orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız." ifadelerini kullandı. 

O sözler sonrası dolar tarihin en yüksek zirvesini gördü

Erdoğan'ın canlı yayındaki bu sözlerinin ardından dolar ve euro tarihi rekorlar kırdı. Dolar 8.81 liraya çıkarak tarihin en yüksek zirvesini gördü. Euro ise 10.76 liraya fırladı. Kur kısa sürede önce 8.70 daha sonra 8.60 seviyelerine kadar geriledi.

Saat 09:00 itibariyle piyasalar: Dolar güne 8.63 lira seviyesinde başladı. Euro ise 10.54 liradan işlem görüyor. İngiliz sterlini ise 12.27 liradan işlem görüyor. Dolar kısa vadede 3 açıklamaya kilitlendi. Bugün Merkez Bankası'nın yapacağı toplantı, yarın açıklanacak enflasyon rakamları ve ABD'den gelecek tarım verileri...

Mahfi Eğilmez: TL değer kaybetmeye devam eder

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez'den dolardaki ani yükseliyle ilgili flaş bir açıklama geldi. Eğilmez, "Nedenle sonucu karıştırmaya devam ettiğimiz, riskleri düşürecek yerde faizi düşürmeyi hedef aldığımız sürece TL değer kaybetmeye devam eder" uyarısı yaptı.

Dolar 4 açıklamaya kilitlendi

Merkez Bankası yatırımcılarla toplanıyor: Merkez Bankası (TCMB) bugün yatırımcı toplantısı düzenleyecek. Toplantıdan sızacak bilgiler doların seyrinde etkili olacak.
Yarın enflasyon rakamları açıklanıyor: 2021 Mayıs ayı enflasyon rakamları 3 Haziran 2021 Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. AA Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,39 artmasını bekliyor.
FED Tarım dışı istihdam verileri: 7 Mayıs'ta açıklanan tarım dışı istihdam verilerine göre ABD'de Nisan ayında tarım dışı istihdam 266 bin artış kaydetti. Bu kez çıkacak sonuçlar bekleniyor. 
FED Mayız verileri: 4 Haziran cuma günü FED Mayıs ayı verilerini açıklayacak. Altın yatırımcısının gözü kulağı bu açıklamada.