BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  GÜNCEL

Seçmen İnce dedi

Araştırma kuruluşu ORC’nin, 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CHP Kurultayı öncesinde CHP’li seçmenlerle gerçekleştirdiği anket sonucuna g...

Abone ol

Araştırma kuruluşu ORC’nin, 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CHP Kurultayı öncesinde CHP’li seçmenlerle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre CHP seçmeninin %40,0’ı Muharrem İnce’yi Genel Başkan olarak görmek isterken, Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 38,8’de kaldı.
ORC’nin 19-21 Ağustos tarihlerinde, daha önceki araştırmalarda CHP seçmeni olduğunu tespit ettiği 1,250 kişi ile 32 ilde, bilgisyar destekli telefon görüşmesi yöntemi ile gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı. CHP’li seçmenlerin %40,0’ı Muharrem İnce’yi Genel Başkan olarak görmek isterken, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeniden Genel Başkan olarak görmek isteyenlerin oranı %38,8 oldu. Yüzde 11,7 oranında kişi fikir belirtmezken yüzde 9,5 oranında kişi de başka bir isim belirtti.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi durumunda CHP’li seçmenlerin % 20,0’si önümüzdeki seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğini, yüzde 66,1’i CHP’ye oy vermeye devam edeceğini, yüzde % 13,9’u ise kararsız olduğunu belirtti.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce sağ partilerde yer almış isimleri, milletvekili ve belediye başkanlıklarına aday göstermesini, kamuoyundaki adıyla ’sağa açılımın’ sorulduğu soruya CHP’li seçmenlerin %76,0’lık büyük bölümü Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağa açılımını desteklemediğini belirtirken, yüzde 24’lük bölümü sağa açılımı desteklediğini belirtti.
CHP’de Deniz Baykal dönemi ile Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kıyaslandığında hangisinin döneminin başarılı olduğu sorusuna CHP’li seçmenlerin yüzde 36,2’si Kemal Kılıçdaroğlu’nun dönemini başarılı bulurken, seçmenlerin yüzde 31,0’i Deniz Baykal’ın dönemini başarılı bulduğunu belirtti. CHP’li seçmenlerin yüzde 26,8’i her ikisini de başarısız bulurken, seçmenlerin yüzde 6’sı her ikisini de başarılı bulduğunu belirtti.
(İHA)