BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçları İzmir anket 2014 son anketi

Son seçim sonuçları tahminine yönelik yapılan 3 ankette İzmir'de sürprizin beklenmediği yönünde. İzmir seçim sonuçları CHP lehine görünüyor.

Abone ol

İZMİR'de Yerel seçimler arefesinde yapılan son 3 seçim anketi sonuçlarına göre CHP önde görünüyor. AK Parti farkı azaltmış olsa da seçim sonuçları için yapılan anketler CHP lehine işaretler veriyor.

SONAR YEREL SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

Sonar araştırma şirketinin yerel seçim sonuçları için yaptığı ankete göre CHP yarıştaki farkı 10 puana kadar çıkarmış durumda.

Sonar anketine göre CHP yüzde 51'e oyunu çıkarırken, AK Parti'nin ağır topu Binali Yıldırım ise yüzde 31 oy bandında görünüyor.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ.png
KONSENSUS YEREL SEÇİM ANKETİ

Konsensus araştırma şirketinin Habertürk için yaptığı yerel seçim sonuçları İzmir anketine göre ise AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı daha fazla görünüyor.

Konsensus anketine göre CHP adayı Aziz Kocaoğlu yüzde 50 oy alırken, AK Parti adayı Binali Yıldırım ise yüzde 34 oy alıyor.
seçim-sonuçlari-izmir-anketi.jpg
ORC SEÇİM ANKETİ

Son olarak yayınlanan ORC anketine göre ise İzmir'deki fark daha az görünüyor. ORC anketi yerel seçim anketinde CHP yüzde 43, AK Parti ise yüzde 38 oranında.

seçim-sonuçlari-i̇zmir-anketi.jpg