BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  SEÇİM

Yerel seçim sonuçları anketi Sonar - İstanbul seçim sonuçları

Seçimlere 11 gün kala SONAR araştırma şirketi İstanbul yerel seçim sonuçları anketini yayınladı. Seçim sonuçları anketinde fark bakın kaç puan;

Abone ol

Yerel seçimler için geri sayım sürerken son seçim sonuçları anketini SONAR ve KONSENSUS açıkladı. SONAR anketine göre İstanbul'da yerel seçim sonuçları 5 puanlık farkı işaret ediyor. Konsensus seçim anketine göre seçim sonuçları tahmini 4 puan fark var.

SONAR yerel seçim anketine göre AK Parti İstanbul'da seçimlerde ipi göğüsleyecek gibi görünüyor. AK Parti seçim sonuçları anketinde yüzde 45.3 oranında çıktı. En yakın rakibi CHP ise seçim sonuçları anketinde yüzde 40.6'da.

SARIGÜL 37'Yİ AŞTI

Son yerel seçim anket sonuçlarına bakılırsa CHP adayı Mustafa Sarıgül seçimden her halükarda 'kazanmış' olarak çıkacak. Zira Sarıgül yapılan tüm anketlere göre 2009 yılında İstanbul adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha yüksek oy alıyor. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 37 olan oy oranını Mustafa Sarıgül yüzde 40'ın üzerine taşıyor.

SONAR ANKETİ

SONAR ANKETİ İSTANBUL YEREL SEÇİM SONUÇLARI.png

KONSENSUS ANKETİ İSTANBUL

Habertürk Gazetesi de Konsensus'a yaptırdığı yerel seçim sonuçları anketini açıkladı. Seçim sonuçları Konsensus anketine göre AK Parti'den yana görünüyor.

Konsensus yerel seçim anketine göre İstanbul'da oy oranları şöyle;
seçi̇m-anketi̇-konsensus-i̇stanbul.jpg
ORC ANKETİ

Son yapılan ORC İstanbul seçim anketine göre ise Kadir Topbaş AK Parti'yi yüzde 46'nın üzerine çıkarmış durumda.

i̇stanbul-anket.jpg

2009 YEREL SEÇİM SONUÇLARI NASILDI? (2009 SEÇİM SONUÇLARI)

İSTANBUL

1. AK PARTİ 44.0
2. CHP 37,0
3. MHP 5,1