BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  EKONOMİ

Seçim sonrası dolarda çifte gerginlik işte 3 Nisan güncel dolar kuru

Dolar kurunda hem seçim hem de F-35 gerginliği devam ediyor. Seçim sonrası yükselişe geçen dolar bu trendini bugün de devam ettirdi.

Abone ol

Seçimlerdeki belirisizlik dolar kurunu fırlatırken buna bir de ABF’den gelen açıklamalar eklendi. Dolar yerel seçimlerin hemen ertesinde  5.45 ve 5.70 arasında gidip geliyor. Dolar 3 Nisan sabahına 5.60’ın üzerinde başladı.

Piyasalarda hem enflasyon verisi bekleniyor hem de ekonomideki reform paketi izleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak seçimler öncesinde yaptığı "8 Nisan haftasında ekonomide atılacak adımları açıklayacağız. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız" söyleminde bulunmuştu. 

Saat 17:23'te dolar kuru

Saat 08:49'da dolar, euro-sterlin

İstanbul ve Ankara’daki sonuçların henüz netlik kazanmaması kuru fırlatırken ABD’den gelen F-35 açıklaması da iki ülke ilişkilerini gerdi. Dolar üst üste gelen bu gerilimli havadan olumsuz etkilendi.

Türkiye’nin Rus yapımı S-400’leri satın almasını istemeyen ABD yaptırım olarak şimdilik F-35’lerin teslim edilmemesi, ve Türk pilotların eğitimlerinin durdurulması kararını aldı.