BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İYİ Partili Cihan Paçacı'dan İstanbul açıklaması 'Millet iradesine saygısızlık'

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, tartışmalı İstanbul seçimlerinin değerlendirdi. Paçacı "Hak arayışına diyeceğimiz olmaz ama mesnetsiz hiçbir girişim İstanbul Büyükşehir belediyesinin Millet İttifakı'nın emanetinde olduğu gerçeğini değiştiremez." dedi.

Abone ol

Paçacı, İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde, Millet İttifakı'nın başarısının ortada olduğunu belirterek, seçimden sonra oluşan tablodan AK Parti iktidarının çıkarması gereken dersler bulunduğunu ifade etti.

31 Mart'ta Türkiye'de çok önemli bir değişim yaşandığını aktaran Paçacı, İYİ Parti'nin 17 yıllık konforlu siyasete nokta koyan güç olduğunu savundu. 31 Mart sonrası, millete nefes aldıran bir değişimin olduğunu belirten Paçacı İstanbul ve Ankara seçim sonuçlarına değindi.

Demokrasi daha fazla yara almamalı
Paçacı, İstanbul ve Ankara sonuçları üzerine yürütülen iddia ve tartışmaların, bütün taraflar için demokratik bir hak olduğunu, ancak bu tartışmalarda, seçim kurullarına itirazlar yapılırken ve incelemeler sürerken, yeterince yorulmuş demokrasinin daha fazla yara almamasına bütün tarafların özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

Millet iradesine saygısızlık
Cihan Paçacı, konuşmasına şöyle devam etti. "Devletin tüm kurumlarını uzun bir süredir ve tek başına elinde bulunduran bir iktidarın, 'tarihin en şaibeli seçimi' gibi ifadelerle millet iradesine saygısızlık yapmaya hakkı yoktur. Tüm denetim imkanları ellerinin altındayken, tüm kurumlar sorgusuz sualsiz biat durumundayken, bu tür söylemlerle millet iradesini karalamak kimsenin haddi değildir.

'İstanbul ve Ankara İttifakın emanetidir'
Şayet konu, etik dışı davranışlar ise bu konuda iktidar partisinden başka fail aramanın da anlamı yoktur. Hak arayışına diyeceğimiz olmaz, ama mesnetsiz hiçbir girişim de Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin Millet İttifakı'nın emanetinde olduğu gerçeğini değiştiremez."