BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,64
ALTIN 2.392,30
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Sebastian Loeb ezdi geçti

WRC Arjantin rallisinde Citroen'in Fransız pilotu Sebastian Loeb harikalar yarattı.

Abone ol

WRC Arjantin rallisinde Citroen'in Fransız pilotu Sebastian Loeb üst üste 8 kez birinci olarak genel klasmanda da zirveye oturdu.

Sezonun beşinci yarışı olan Arjantin Rallisi geçtiğimiz haftasonu koşuldu ve alışıldığı gibi Sebastien Loeb'ün zaferiyle sona erdi. Hatırlanacağı üzere sezona ekim ayındaki Fransa Rallisi ile nokta koyacak Loeb, açılış yarışı Monte Carlo'da birinci, İsveç'te ise ikinci olmuştu. Sezon başında yalnızca 4 yarışta mücadele edeceğini açıklayan 38 yaşındaki Loeb, böylece kariyerinin 78'inci ralli galibiyetine ulaştı. Yarışın startı ardından ilk gün koşulan Branca Unico'da liderliği ele alan Ogier, yarışa avantajlı başladı. Takım arkadaşı Latvala ve Hirvonen hemen ardından yer alıyordu. Yarışın en uzun etabı olan 51.88 km'lik Ascochinga/Agua de Oro'nun ilk geçişinde Hirvonen en iyi zamana imza atması ve Loeb'ün hemen ardından gelmesi Latvala'yı yerinden etti.

sebastian-loeb.jpg

İkinci günde ekipler beş etap için start alacakken, kötü hava şartları Arjantin'de yarışı etkilemeye başladı. Gece yağan yoğun yağmur etapları ağırlaştırırken, bunun bedelini Ogier yedinci etapta yoldışına çıkıp vakit kaybederek ödedi. Ogier'in üçüncülüğe düşmesi ile Loeb liderliğe oturdu. Servis sonrası yarışın dokuzuncu etabında Hirvonen yaşadığı ateşleme sorunları ile geriye düşerken, Ogier bu fırsatı değerlendirip Loeb'ü yakın takibe aldı. Yarışın son günü bir anlamda Volkswagen'in ve Latvala'nın günü oldu. Geçilen dört etapta da en iyi zamana imza atan Latvala, bu performansıyla podyumun son basamağına uzanırken, takım arkadaşı Ogier Loeb'ün ardından ikinci oldu. Latvala üçüncü olurken, Novikov dördüncü, Neuville beşinci, Hirvonen altıncı, Ostberg yedinci, Mikkelsen sekizinci oldu. Yarışın ardından Ogier 122 puanla liderliğini sürdürürken, sadece üç yarışta start alan Loeb 68 puanla ikinci, Hirvonen 57 puanla üçüncü sırada. Loeb'ün bu sezonda start alacağı son yarışın kendi evinde koşulan Fransa Rallisi olacak. Takımlar şampiyonasında ise, Volkswagen 154 puanla liderken Citroen 140 puanla ikinci iken M-Sport 73 puanla üçüncü sırada. Dünya Ralli Şampiyonası heyecanı 31 Mayıs-02 Haziran tarihlerinde ünlü Akropolis Rallisi ile devam edecek.