BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  EKONOMİ

Paradan para kazanmak buna denir!

Denizbank Başkanı Hakan Ateş 2013 yılında yaklaşık 1 milyar Türk lirası kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Abone ol

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Türkiye’deki yatırımı Denizbank Başkanı Hakan Ateş, 2013 yılında yaklaşık 1 milyar Türk lirası (yaklaşık 555 milyon dolar) kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) toplantısı bağlamında gazetecilere açıklamada bulunan Ateş, “Bu yılki gelir yaklaşık 1 milyar Türk lirası olacak. Bankanın geçen yılki kazancı sermayeye aktarılacak. Sberbank banka ticaretinin büyümesi için kazancı sermayeye aktarmaktan yana. Türkiye çok iyi bir piyasa. Onlar Türkiye’ye fazla yatırım yaparak daha çok kazanabilir.” dedi.

Rus basınına göre, Denizbank bu yıl Türkiye’deki Citigroup perakende satın alımını göz önünde bulundurmadan kredi portföyünü yüzde 23 oranında arttırmaktan yana.

BİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Citigroup’ın portföyünün Denizbank’ın kredi büyümesine yüzde 4-5 oranda katkı sağlayacağına işaret eden Ateş, “Biz büyümeye devam edeceğiz, ama bunu titiz bir şekilde yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ateş, Citigroup’tan satın aldıkları şubelerin azaltılmasıyla ilgili bir planları olmadığını belirtti. İtar-Tass’a göre, Denizbank başkanının satış sözleşmesiyle ilgili rakam vermemesi de dikkat çekti.

GEÇEN YIL 405 MİLYON DOLAR KAZANDILAR 

Sberbank Başkanı German Gref ise konuşmasında, Denizbank’ın geçen yılki gelirinin 405 milyon dolar olduğunu kaydetti. Bu gösterge 2013 yılında yüzde 37 oranında artabilir.

2012 yılında Denizbank’ı 3,6 milyar dolara satın alarak Türkiye’de bankacılık sektörüne giren Sberbank, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 kar artışı sağlamıştı.